Tyrkiske retter

Tyrkiske oppskrifter kommer naturligvis fra Tyrkia. Er du interessert i matkultur og andre smaksopplevelser enn de tradisjonelle norske rettene, er tyrkisk mat verdt å prøve. Tyrkia har en rik kulturhistorie og matkultur – de regnes faktisk som et av verdens beste kjøkken. 

Baklava

Baklava – er det litt uenigheter om hvor stammer fra, men det spises ihvertfall mye av det i Tyrkia. Baklava er en dessert og bakverk som kan lages på mange ulike måter. 

Børek

Børek – består i hovedsak av en deig som blir fylt med grønnsaker eller/og kjøtt som deretter stekes. Børek er blitt en populær rett og det finnes dermed mange versjoner, men har er oppskriften på en Bosnisk versjon. 

Dolma

Dolma – smaker ikke like godt om du kjøper dem på butikken, men er særdeles gode som hjemmelagde. Denne oppskriften på dolma inneholder vindrueblader som rulles rundt deilig fyll. 

Kofte

Kofte – er på godt norsk en kjøttbolle, men de smaker selvfølgelig ikke likt. Som med annen god tyrkisk mat inneholder også kofte masse godt krydder og disse bollene er både gluten- og laktosefrie. 

Kurabiye

Kurabiye – er et tyrkisk bakverk som minner litt om en norsk te- kake. Kurabiye er en slags kombinasjon mellom scone, kjeks og muffins som er hard og sprø utenpå og myk og saftig inni. 

Lahmacun

Lahmacun – er en tyrkisk pizza, eller rettere sagt en god blanding mellom pizza og pannekaker. Lahmacun lages med hjemmelaget deig som først stekes i pannen, deretter tilsetter man ønsket fyll, for å til slutt rulle deigen sammen til en god middagspannekake. 

Menemen

Menemen – spises faktisk ofte til frokost, noe som skille seg litt ut fra vår tradisjonelle brødskive med gulost. Men menemen inneholder egg, hakkede tomater, grønnsaker og naturligvis masse godt krydder. 

Pide

Pide er en klassisk tyrkisk pizza som minner om en normal calzone, men den har en luftigere og lettere deig. Pide fylles tradisjonelt med kebab.

Shawarma

Shawarma er en tilberedningsmåte av kjøtt. Her tilbereder vi kjøttet med en enklere metode uten kompliserte metoder for en smakfull og enklere shawarma

Simit

Simit er herlige tyrkiske bagels. Simit er en bakevare med sesamfrø som ligner på bagels, men har en krønsj i en søtlig bakevare

Print Friendly, PDF & Email