Lahmacun er morsomme å lage, og barna kan være med å rulle ut deigen, for det er en del som skal rulles. Farsen kan varieres etter smak, men tradisjonelt bruker man oksekjøtt med tomat og krydder.
Du tenker kanskje at dette tar lengre tid enn det du har i en travel hverdagen siden deigen skal heve i 40 minutter. Men den tiden kan du bruke til å tilberede kjøttfyllet og dekke bordet. Det tar også litt tid å rulle ut deigen, men er dere flere om det – eller kanskje hele familien – så går det fort.
Hva er lahmacun?
Lahmacun er en tyrkisk pizza. Egentlig vil jeg si at det er en blanding mellom en pizza og en pannekake. En pannekake med fyll som først stekes på pannen før den går i ovnen, og til slutt blir rullet sammen.
Lahmacun – tarifi, eller oppskrift om du vil
Oppskriften er fornorsket slik at det er ingredienser som det er enkelt å få tak i her i Norge som du trenger.
Dette trenger du til 4 personer
Deig til 12 stk
- 2 dl vann
- 25 g gjær
- 2 ss olivenolje
- 350 gram hvetemel
- 1ts salt
Slik lager du deigen
- Varm opp vannet til det er fingervarmt
- Løs opp gjæren i vannet
- Tilsett olje
- Bland mel og salt og tilføy
- Elt deigen godt sammen til en elastisk deig som ikke er for tørr
- Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 40 minutter.
Til farsen trenger du
- 1 ss tomatpure
- 200 g tomater
- 1 ts spisskummen
- 1 ts chiliflak
- 3 fedd hvitløk
- 1 løk
- 1 liten håndfull persille
- ½ grønn paprika
- 400 g hakket oksekjøtt
- Salt og pepper
- Sitronjuice fra 1 sitron
Slik lager du lahmacun
- Forvarm ovnen til 200° C
- Hakk opp tomater, hvitløk, løk, persille og paprika
- Bland de hakkede grønnsakene med kjøttet, tomatpure, chili, salt og pepper
- Del deigen i 12 like store deler, og rull dem ut så tynt som mulig.
- Legg ca. 1 ss farse i hver deigbit
- Varm en stekepanne opp uten å tilsette olje og legg en og en lahmacun på pannen med kjøttsiden opp.
- Stek hver bit i et par minutter.
- Legg dem videre på et stekebrett og legger et par minutter i ovnen til de er gyldne på kantene
- Press sitronjuice over og rull sammen.
Server med hakkete grønnsaker eller salat!
Velbekomme!