Pide er en type pizza som kommer fra Tyrkia. Pide er en pizza man kan ta med på farten ettersom fyllet blir pakket inn, eller delvis. Det minner derfor mer på en calzone enn en pizza.
Det er en annen vesentlig forskjell, og det er deigen. En pide er luftig og lett, i motsetning til til harde og sprøe vi finner på pizza og calzone. Pide vil jeg si er perfekt for deg som ellers ikke liker den tykke og harde kanten du finner i pizzaer.
Pide – oppskrift
Akkurat som med pizza kan du variere fyllet etter smak og behag, men her får du oppskriften på den tradisjonelle pide
Ingredienser til 4 pider
- 3 dl vann
- 7½ dl hvetemel
- 1 ss sukker
- 25 g gjær
- 5 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 1 egg
- 1 løk
- 3 hvitløksfedd
- 1 rød paprika
- 250 g kebab
- 2 ts tomatpure
- 1 ts paprika
Slik lager du pide
- Legg mel i en bolle sammen med sukker
- Smuldre gjæren ned i sukkeret
- Bruk fingervarmt vann, og hell litt av det over i bollen. Vent med resten av vannet til du ser at det begynner å boble i gjæren etter ca ½-2 minutter.
- Hell resten av vannet sammen med 3 ss olivenolje og salt
- Elt deigen sammen til en myk elastisk deig.
- La deigen heve tildekket i ca. 1 time
- Hakk i mellomtiden løk, hvitløk og paprika
- Varm opp de resterende 2 ss olje i en stekepanne før du tilsetter og steker løk, hvitløk og paprika i 3-4 minutter
- Tilsett kjøttet og stek til det er gjennomstekt
- Tilsett paprika og tomatpure og rør rundt mens du lar hele blandingen steke et par minutter til
- Sett fyllet til side
- Forvarm ovnen til 225° C.
- Del deigen i 4 like store deler
- Rull de ut på to stekebrett. Fordel fyllet og legg i midten av hver pide.
- Fold ca. 1 cm av deigen på hver langside over fyllet – fyllet skal fortsatt være synlig på midten.
- Saml og klem endene godt sammen
- Pisk egget og pensl det over.
- Sett pidene i ovnen og la dem steke til de er gyldne – ca. 15 minutter