Tex-mex retter

Tex-mex er et uttrykk sammensatt av Texas og Mexico. Tex-mex er en matkultur som utviklet seg i USA med stort innslag fra de sør- amerikanske statene og Mexico. Tex- mex er en matopplevelse som kjennetegnes ved mange gode smakssammensetninger, men skiller seg fra meksikansk mat ved at det er mer sødme i rettene. 

Alfajores

Alfajores er egentlig en spansk delikatesse, men er også en av de viktigste og populære dessertene i Argentina og andre i Sør-Amerikanske land. Alfajores består av to smørkjeks med  dulce de leche imellom. 

Chili cheese tops

Chili cheese tops – er små topper fylt med ost og chili. Du kjenner kanskje chili cheese tops best fra McDonald´s, men du bør definitivt prøve dem som hjemmelagde. 

Carnitas

Carnitas – en herlig oppskrift på carnitas. Carnitas er langtidsstekt svinekjøtt som fylles i tortillas. 

Chili con carne

Chili con carne – er en klassisk rett som både kan være sterk og mild. Her får du min enkle oppskrift på en kjempedeilig chili con carne. 

Chili sin carne

Chili sin carne – er en vegetarisk versjon av chili con carne. Denne chili sin carne inneholder quinoa, bønner og mais, og er smakssatt med chili, kanel, paprika og mørk kakao. 

Chimichurri

Chimichurri – en herlig saus som brukes som tilbehør til kjøttretter. Lag enkelt en smakfull chimichurri til en grillmiddag

Fajitas

Fajitas – er egentlig spansk, men tilhører tex- mex kategorien. Fajitas er en tortilla med godt fyll som rulles sammen. 

Guacamole

Guacamole – en klassisk guacamole. Guacamole er et tilbehør som passer til mye forskjellige. Tradisjonelt en dipp til typiske tex-mex retter.

Kyllinglasagne

Kyllinglasagne – på meksikansk vis! Masse deilig krydderier, ost, avokado, spinat og alt du kunne tenke deg av godsaker i kyllinglasagne.

Maispannekaker

Maispannekaker – maispannekaker kan minne litt om tortillas. Maispannekaker kan hvertfall fylles med et stort utvalg fyll og spises som tortillas, enten som den er eller gratineres som en enchiladas

Nachos

Nachos – skikkelig sprø tortillaschips som stekes med ost og jalapenos. Lag nachos som en skikkelig snacks eller med kjøtt for en koserett som kan nytes i felleskap med gode dipper til.

Pozole

Pozole – en typisk gryterett fra meksiko som ikke er så kjent i Norge, men burde bli det med sine herlige smaker.

Quesadillas

Quesadillas– herlige tortillas med smeltet ost og annet tilbehør. Fyll quesadillas med rester og ost og stek i pannen for en enkel, men smakfull rett

Salsa

Salsa – er en klassisk saus fra det meksikanske kjøkken. Salsa er er god, krydret og hot saus som brukes mye i tex- mex retter.

Tostada

Tostada – er en deilig herlighet fra det spanske kjøkken. Prøv denne deilige oppskriften på tostada med deilige smaker.

Taco

Taco – en oppskrift på den populære tacoen. Lag taco med en kjøttsaus med hakkede tomater neste gang for en annerledes opplevelse og smak

Print Friendly, PDF & Email