Guacamole til tacos, tortilla, nachos … ja, guacamole passer til så godt som alle mexikanske retter. En guacamole kan sies å være en ekte, meksikansk avokadosalsa. Man kan også spise den som en dipp til rå grønnsaksskiver eller chips, på en brødskive – med f.eks salami, tomat, egg eller kanskje kylling.

I Norge – og sikkert også mange andre steder – inneholder guacamolen ofte hakket løk, hvitløk, lime og koriander, og noen ganger også tomatbiter.

Guacamole

Guacamole – Oppskrift

Det gjør ikke denne – i hvertfall ikke hvitløk og koriander. Førstnevnte fordi jeg har et familiemedlem som ikke spiser noe som en gang minner om hvitløk i noen form, og sistnevnte fordi ingen i familien liker den.

Dette bruker jeg til en porsjon for 4-5 personer

  • 4 tomater
  • 1 rødløk
  • 4 modne avokadoer
  • Saft fra ½-1 lime
  • 2 ss gresk yoghurt
  • Salt og pepper

Slik lager du guacamole

  1. Skjær tomatene i to og ta ut kjernene – spar evt. på dem til en gryterett
  2. Del opp tomaten og rødløken i små biter
  3. Del avokadoen i to og fjern steinen.
  4. Legg fruktkjøttet i en bolle og mos godt med en gaffel
  5. Skvis litt limesaft over slik at avokadoen holder seg grønn
  6. Bland inn gresk yoghurt, tomat og rødløk
  7. Smak til med mer limesaft samt salt og pepper

Nå er guacamolen klar til servering. Guacamolen kan holde seg tildekket i kjøleskapet i et par dager, men den vil bli brunere. Jeg har fått flere gode råd om å legge avokadosteinen eller mer limejuice i guacamolen, men ingen virker helt optimalt. Guacamolen smaker jo uannsett fint, selvom en blir litt brunere.

Se her for inspirasjon til flere sauser, dressinger og dipper.

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Guacamole
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time