Tostada – er en spansk maistortilla, som er stekt i olje og belagt med deilige smaker av enhver art du måtte ønske – men selvfølgelig med spanske (spesielt mexicanske) matvarer. 

Spanske/mexicanske matvarer er kanskje ikke de du finner flest av på hyllene eller i kjøledisken i din lokale matbutikk, men litt kan du likevel finne. Nok til å lage tostada!

Tostada – oppskrift

Ellers har du heldigvis valgfrihet og kan velge nøyaktig det du vil i din tostada. Ofte serveres tostada med «refried beans» (kokte og stekte, moste). Om dine gjester ikke liker bønner så godt, kan man også bruke kikerter når du skal lage tostada. 

4-6 personer

23M

Middag

Ingredienser

  • 2 bokser bønner/kikerter
  • 1 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts cayennepepper
  • 2 dl kyllingbuljong
  • 12 maistortillaer – finnes ofte i butikkens glutenfrie avdeling
  • Litt mere olivenolje
  • ½ isbergsalat
  • 2 tomater
  • 2 avokadoer
  • 1¼ dl hakkede, sytede jalapenos
  • 250 gram revet ost (cheddar) og parmesan (valgfritt hvor mye av hver)
  • Salt

Slik lager du tostada

  1. Hell kikertene/bønnene i en sikt og skyll dem for å så la dem dryppe av seg. 
  2. Skjær løken i små terninger og finhakk hvitløken. 
  3. Varm en full spiseskje med olje i en kjele og stek løken til den blir gjennomsiktig. Tilsett deretter hvitløken og cayennepepper, og stek det i ytterligere 1 minutt. 
  4. Tilsett kikerter/bønner og kyllingbuljongen og varm det godt igjennom. 
  5. Mos eller blend kikertene/bønnene, tilsett eventuelt litt mere buljong dersom du synes pureen blir for tørr. Still de «refried» bønner/kikerter til siden. 
  6. Formvarm ovnen på 200° C. 
  7. Pensl maistortillaene med olje på begge sider og legg dem på et stekebrett med bakepapir – de må ikke ligge oppå hverandre. Dryss med litt salt og sett dem i ovnen når den er varm. Stek dem i 4 minutter på hver side. 
  8. Skjær imens salaten i strimler, tomatene og avokadoen i grover terninger. Hakk jalapenoene og riv osten (hvis du ikke har kjøpt den revet). 
  9. Ta tortillaene ut av ovnen og anrett med «refried» bønner/kikerter, salat, tomater, avokadoer, jalapenos og dryss til slutt over med de to ostene. Så har du noen deilige tostada!

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Summary
recipe image
Recipe Name
Tostada
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email