Tostada – er en spansk maistortilla, som er stekt i olje og belagt med deilige smaker av enhver art du måtte ønske – men selvfølgelig med spanske (spesielt mexicanske) matvarer. 

Spanske/mexicanske matvarer er kanskje ikke de du finner flest av på hyllene eller i kjøledisken i din lokale matbutikk, men litt kan du likevel finne. Nok til å lage tostada!

Tostada – oppskrift

Ellers har du heldigvis valgfrihet og kan velge nøyaktig det du vil i din tostada. Ofte serveres tostada med “refried beans” (kokte og stekte, moste). Om dine gjester ikke liker bønner så godt, kan man også bruke kikerter når du skal lage tostada. 

4-6 personer

23M

Middag

Ingredienser

  • 2 bokser bønner/kikerter
  • 1 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts cayennepepper
  • 2 dl kyllingbuljong
  • 12 maistortillaer – finnes ofte i butikkens glutenfrie avdeling
  • Litt mere olivenolje
  • ½ isbergsalat
  • 2 tomater
  • 2 avokadoer
  • 1¼ dl hakkede, sytede jalapenos
  • 250 gram revet ost (cheddar) og parmesan (valgfritt hvor mye av hver)
  • Salt

Slik lager du tostada

  1. Hell kikertene/bønnene i en sikt og skyll dem for å så la dem dryppe av seg. 
  2. Skjær løken i små terninger og finhakk hvitløken. 
  3. Varm en full spiseskje med olje i en kjele og stek løken til den blir gjennomsiktig. Tilsett deretter hvitløken og cayennepepper, og stek det i ytterligere 1 minutt. 
  4. Tilsett kikerter/bønner og kyllingbuljongen og varm det godt igjennom. 
  5. Mos eller blend kikertene/bønnene, tilsett eventuelt litt mere buljong dersom du synes pureen blir for tørr. Still de “refried” bønner/kikerter til siden. 
  6. Formvarm ovnen på 200° C. 
  7. Pensl maistortillaene med olje på begge sider og legg dem på et stekebrett med bakepapir – de må ikke ligge oppå hverandre. Dryss med litt salt og sett dem i ovnen når den er varm. Stek dem i 4 minutter på hver side. 
  8. Skjær imens salaten i strimler, tomatene og avokadoen i grover terninger. Hakk jalapenoene og riv osten (hvis du ikke har kjøpt den revet). 
  9. Ta tortillaene ut av ovnen og anrett med “refried” bønner/kikerter, salat, tomater, avokadoer, jalapenos og dryss til slutt over med de to ostene. Så har du noen deilige tostada!

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Tostada
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time