Taco har nesten blitt en norsk tradisjonsrett etter som det er en rett som blir spist ukentlig i mange norske hjem. Taco er en rett som opprinnelig kommer fra Mexico, men som under immigrasjonen til USA, ble tilpasset som en del av Tex-Mex rettene. Det er denne varianten vi spiser i Norge.

Vi spiser taco enten med myke hvetetortilla eller mais tortilla som er brettet og så fritert til den blir hard. Begge variantene blir fylt med forskjellige ingredienser.

Taco er en rett som er rask å lage – ja, med mindre man også skal lage tortillaene selv. Da tar det litt lengre tid. Jeg synes at de man kjøper i butikken også smaker godt, er billige og forenkler matlagningen betraktelig.

Det er nok en kombinasjon av at det er så raskt å lage taco og det at det er en koselig rett å lage og spise sammen som gjør at det har fått en såpass stor plass i det norske hjem.

Taco

Taco – oppskrift

Det finnes nesten ingen grenser for hva som passer i en taco. Du kan bruke alt fra fjærkre eller oksekjøtt til en helt vegetarisk. Her får du den oppskriften som jeg lager sammen med ungene. For ja, det er såpass enkelt at ungene egentlig kan gjøre det meste.

Ingredienser til 4 personer

 • 1 løk
 • 2 hvitløksfedd
 • 1-2 chilli – avhengig av hvor sterk smak dere vil ha
 • 1 ss olje
 • 500 g oksekjøtt
 • ½ – 1 dl kjøttbuljong – prøv deg litt frem. Kjøttsausen skal helst ikke være for tynn.
 • 70 g tomatpure
 • 1 boks hakkede tomater
 • Salt og pepper
 • Tortilla eller skjell

Slik tilbereder du taco

 1. Finhakk løk, hvitløk og chili
 2. Stek løken litt
 3. Tilsett kjøttet til det blir brunt
 4. Tilsett buljong, tomatpure, hvitløk, chili og hakkede tomater
 5. La blandingen koke i noen minutter
 6. Smak til med salt og pepper
 7. Varm opp tacoskjellene eller lefsene i ovnen.

I tillegg til kjøttsausen lager vi skåler med grønnsaker til tacoen. Hos oss pleier vi å ha salat, agurk, paprika og mais. I tillegg serverer vi raspet ost, rømme og en hjemmelaget guacamole.

Tips: Har du rester etter kjøttsaus kan du gjerne bare varme denne opp igjen for en enda raskere taco-middag.

Slik spiser du taco

Når man spiser taco setter man alt på bordet og lager taco av det man selv har lyst på.

Man kan gjerne lage det som en salat også ved å legge salat i tallerkenen først og så toppe med kjøttsaus, grønnsaker, ost og saus før man brekker opp en tacoskjell over. Dette gjør også at man ikke søler så mye som man ellers ofte gjør med skjellene. Det blir ikke helt finger mat da, ettersom man nesten må spise en salat med gaffel.

Det å tilberede sin egen mat mens man sitter rundt bordet med hyggelig selskap lager en helt spesiell stemning rundt måltidet. Man sitter gjerne lengre rundt bordet og får en god mulighet til å snakke sammen.

Dersom du har lyst til å variere med andre Tex-Mex retter så prøv deg på fajitas, carnitas eller quesedillas! Velbekomme

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Taco
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time