Chimichurri er en rett som mange mener kommer fra det argentiske kjøkken. Det er en “rå” saus – altså som at den er ukokt, som selvsagt gjør dette til en kald saus. Det er en saus som hovedsakelig serveres til grillmat. Den er sterk – eller den kan være sterk. Du bestemmer selv hvor sterk sausen din skal være ved å regulere mengden chili og hvitløk du tilsetter.

Sausen kan minne litt om pesto eller salsa verde – selv om ingen av dem inneholder chili, og de egentlig har veldig forskjellig smak. Ja, det gjelder kanskje fordi de alle er kalde, og at de har lignende farge og anvendelse. Selv om denne sausen tradisjonelt blir brukt til grillmat, har jeg en litt mer “spis den til ALT og på ALT!” holdning til den! Kanskje fordi den er så god?

Chimihcurri – Oppskrift

Som tidligere nevnt kan du selv regulere styrken på denne herlige kalde sausen. Men her får du altså min oppskrift.

Ingredienser

  • 2 store håndfuller bredbladet persille uten alt for grove stilker
  • 1 rød chili – jeg liker å bruke en litt sterk en
  • 4 fedd hvitløk – avhengig av størrelse selvfølgelig, sånn 20-25 g til sammen
  • ½ dl olivenolje
  • 1 ts oregano
  • 1 ts hvitvinseddik
  • Salt

Slik lager du chimichurri

  1. Skyll og hakk persille, chili og hvitløk fint
  2. Kjør persille, chili, hvitløk og olje i en blender til det får en konsistens som en grov pesto
  3. Smak til med oregano, eddik og salt
  4. Hell sausen i et glass med lokk – om dere ikke spiser opp alt med en gang – så holder det seg i kjøleskap i noen dager.

Tips: Har dere lyst på en litt mer asiatisk smak på chimichurrien kan du erstatte halvparten av persillen med koriander.

Spis chimichurrien til grillmat, fisk eller nesten hva som helst du ønsker å spice litt opp! Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Chimichurri
Published On
Preparation Time
Cook Time