Fajitas er spansk og uttales som “fahitas”. Det består av grillet kjøtt servert i en tortilla. Opprinnelig ble det servert med oksestek, men idag kan du få dem servert med stort sett all slags kjøtt – selv med reker. I tillegg til kjøttet er det snittede grønnsaker i.

Tex- Mex retter – Litt historie om fajitas

Fajitas tilhører kategorien Tex-Mex retter. Tex-Mex er en sammensetning av Texas og Mexico. Selve begrepet er en forkortelse eller kallenavn som det store jernbaneselskapet “Texas Mexican Railway” fikk. I dag blir begrepet, hvert fall i Norge, brukt om en kulinarisk tradisjon som nettopp inneholder retter fra disse områdene, og omringer retter som fajitas, chili con carne, nachos, tacos og mange andre retter. De blir servert med guacamole, salsa, yoghurt, revet ost samt lime.

Fajitas – oppskrift

Jeg lager mine fajitas etter oppskriften til den berømte britiske tv-kokken, kokebokforfatteren og mer, Jamie Oliver. Kanskje akkurat med unntakelse at Mr. Oliver kanskje ville laget både guacamole og salsa selv … ja, til og med kanskje yoghurten. Jeg har jukset litt, og kjøpt dem.

Ingredienser til 4 personer

  • 2 røde paprika
  • 2 rødløk
  • 500 g skinnfri kyllingbryst
  • 2 ts røkt paprika
  • ½ ts spisskummen
  • 2 lime
  • 2 ss olivenolje
  • 4 store tortilla
  • 2 dl guacamole
  • 2 dl salsa
  • 2 dl yoghurt
  • 100 g revet ost
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte

  1. Rens paprika og skjær den i strimler
  2. Rens og skjær løken i skiver
  3. Skjør kyllingen i strimler i samme størrelse som paprikaen.
  4. Legg paprika, løk og kylling i en bolle med paprika og spisskummen.
  5. Press saften fra 1 lime sammen med olivenolje over blandingen
  6. Bland godt og smak til med salt og pepper
  7. Varm opp en stekepanne ved høy varme
  8. Tilsett paprika, løk og kylling, og la steke i 6-8 minutter til kyllingen er gylden og gjennomstekt.
  9. Press saften fra ½ lime til over den ferdigstekte blandingen
  10. Varm tortillaene i en mikrobølgeovn eller på en tørr, varm panne

Server alt på bordet sammen med guacamole, salsa, yoghurt, lime og revet ost.

La hver enkelt fylle sin egen tortilla med det hver og en måtte ønske.

Lyst på andre fylte matretter, prøv deg på fylt paprika eller cannelloni 

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Fajitas
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)