Når jeg er alene hjemme koser jeg meg ofte med fylt paprika. Jeg elsker denne retten, men det gjør desverre ikke resten av familien.

Jeg liker best de røde paprikaene – de grønne blir for bitre synes jeg. Og de er aller best med hakket kjøtt i – helst oksekjøtt. Vegetarutgaven er ikke helt min greie.

Fylt paprika

Fylt paprika med kjøttdeig – oppskrift

Skulle jeg laget en vegetarisk versjon ville det blitt med kidenybønner og quinoa eller ris og masse krydder. Men det er ikke det jeg har laget her, eller noe jeg kommer til å foretrekke. Her er det en med kjøttfarse. Jeg pleier bare å lage en paprika, for det er mer enn nok mat for meg, men her er en oppskrift for 4 personer.

Dette trenger du

 • 1 løk
 • 1 fedd hvitløk
 • 100 g parmesan
 • 4 paprika
 • 400 g hakket oksekjøtt
 • 1 boks hakkede tomater
 • 2 ss oregano
 • Olje
 • Salt og pepper

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 150º C.
 2. Hakk løken fint
 3. Press eller findel hvitløken
 4. Skjær ut toppen av paprikaen og fjern innmaten
 5. Bland kjøtt, løk, hvitløk, tomater, oregano, salt og pepper til en farse
 6. Sett paprikaene i en ildfast form som er smurt med litt olje
 7. Fordel kjøttblandingen i paprikaene
 8. Strø med raspet parmesan
 9. Stek paprikaene i ovnen i ca. 40-50 minutter inntil paprikaen er myk og kjøttet er gjennomstekt
 10. Plasser paprikatoppen på paprikaen i ovnen 10 min før de er ferdige for et lekkert resultat.

Tips: Stek kjøttet med løk, hvitløk og krydder i 5 minutter før du tilsetter tomater og tilfører blandingen i paprikaen. Dette gjør at paprikaene trenger halvparten av tiden i ovnen, men du får mer oppvask.

Jeg pleier å servere fylt paprika med en mettende salat til, som f. eks fattoush, eller en grønn salat med en skive brød.

Paprika med forskjellig smak

Jeg skrev tidligere at jeg alltid velger rød paprika fordi jeg synes at den grønne er for bitter. Det er nemlig en god grunn til dette. De grønne paprikaene er nemlig grønne fordi de er mindre modne enn de røde.  De er akkurat samme grønnsak, bare høstet tidligere enn de røde. De gule er søtest fordi da har paprikaen modnest lengst. De grønne er også billigere, nettopp fordi de kan høstest etter korterst tid. Flere mennesker er dog også intolerante overfor de grønne paprikanene fordi dens umodenhet kan være forstyrrende for fordøyelsessystemet.

Paprika er samme hvilket stadiet sunne grønnsaker med et godt innhold av både A- og C- vitaminer. De grønne har det høyeste innholdet av A-vitamin, men det minste av C-vitamin. Jo lengre paprikaen har modnet jo mer C-vitamin vil den få, men til gjengjeld også mindre A-vitamin.

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Fylt paprika
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time