Hva er fattoush for noe? Fattoush er en næringsrik salat fra det libanesiske kjøkken, som også er skikkelig lekker. Fattoush betyr egentlig bare «bondesalat».

Den består av en blanding av forskjellige grønnsaker, kruttonger laget av flatt- eller pitabrød og en herlig dressing. Hvis den skal lages helt riktig, skal det være libanesisk brød som er frityrstekt, men det må man jo ikke., med mindre den lages til en libaneser da selvfølgelig!

Fattoush

Fattoush – Oppskrift

I denne oppskriften lager vi en ordentlig fattoush

Ingredienser til 6 personer

  • ½ dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • ½ ts tørket mynte
  • 2 -3 fedd hvitløk
  • 1 stort naanbrød, chapati – eller annet flattbrød
  • 1 ts grovt salt
  • 3 tomater
  • 1 agurk
  • 1 grønn paprika
  • 10 reddik
  • 1 rødløk
  • 3 vårløk
  • 2 hoder hjertesalat
  • 1 dl hakket persille
  •  ½ dl friske hakkede mynteblader

Fremgangsmåte

  1. Bland olje, sitronsaft, tørket mynte og knust hvitløk sammen til en dressing, og smak til med salt
  2. La dressingen stå i kjøleskapet i minst et kvarter før servering
  3. Riv brødet i mindre biter, og rist dem i oven ved ca 250 ºC i ca. 4 minutter
  4. Skjær tomater, agurk og paprika i terninger
  5. Finhakk reddikene
  6. Skjær rødløken i tynne ringer
  7. Skjær salaten i strimler
  8. Bland alle grønnsakene sammen i en stør bolle
  9. Smak dressingen til en gang til, den skal ha en kraftig smak, og bland den så inn med grønnsakene.
  10. Dryss halvparten av brødbitene over salaten, og server resten ved siden av.

Tips: Hvis du vet at salaten ikke blir spist opp, så er det bedre å servere alt brødet ved siden av. Brødet blir mykt av å ligge i dressingen, og smaker ikke spesielt godt i salaten dagen etter.

Velbekomme!

Prøv deg på andre spennende salater her.

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Fattoush
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time