Baking

Baking er noe av det beste jeg vet. Det gir meg ro i sjela. Hva er vel bedre enn nybakst som fyller rommet med en hjemmekoselig følelse og munnen med en fryd av smaker. Baking er noe som for noen kanskje er litt skummelt å begi seg ut på dersom man ikke er så vant til det, men her finner du mange oppskrifter for både store og små, til de med og uten erfaring, til de søtsugende eller de sunne. Mulighetene er mange, så det er bare å begi seg ut på ferden og finn noe som passer for deg. 

Baguette – er en fransk klassiker som gir sprø skorpe og myk og luftig deig inni. Baguette smaker som annen bakst aller best som nylig hjemmebakt.

Banankake med sjokolade – er et herlig alternativ til en litt sunnere kake. Banankake med sjokolade smaker kjempegodt og kan spises med god samvittighet.

Banoffee pie – er en nydelig kake som består av banan og karamell – derav navnet banoffee pie. Banoffee pie er en nydelig dessertkake som smaker helt nydelig.

Berlinerkranser – smaker så aller best som hjemmelagde. Prøv denne oppskriften på berlinerboller og du vil aldri kjøpe på boks igjen.

Boller – Her finner du en lettvint og enkel oppskrift på boller. Utmerket hvis man vil ha  enkle boller som ikke tar for tid uten å gå på bekostning av smaken

Brunsviger – er en deilig gjærkake som fylles med et søtt lag av farin og smør. Brunsviger er kjempegodt å servere til kaffen eller teen.

Crepes – er franske pannekaker som flamberes og serveres med en god saus og hjemmelaget is. Crepes er en klassiker til dessert eller fylt med pålegg til frokost eller lunsj.

Eplecrumble – eplecrumble er en enkel kake. Lag enkelt en eplemos som du topper med en smuldredeig, og du har en eplecrumble.

Eplemuffins – oppskrift med kanel, epler og vaniljekrem. På 30 minutter har du nydelige eplemuffins du kan servere en fredagskveld eller til en bursdagsfeiring.

Gulrotkake – er en av mine favorittkaker. Gulrotkake med deilig ostekrem slår aldri feil uansett om det er en fredagskveld eller til et stort selskap.

Horn – er lyst brød formet som horn som du kan fylle med all slags pålegg. Om du vil kose deg litt ekstra en søndagsmorgen så kan du servere deilige og nystekte horn.

Hveteboller – er hjemmelagde herligheter som bakes med kjærlighet. Jeg skal lete lenge etter å finne noe bedre enn ferske, rykende hveteboller.

Jødekaker – Jødekaker er spennende og litt annerledes julekaker, som ikke lages så ofte. Skikkelig gammeldagse jødekaker

Kanelkake – er en saftig og god kake som bør spises året rundt. Denne oppskriften på kanelkake er med mascarponeglasur.

Kokosboller – er en nydelig liten kake som passer perfekt til en liten kopp med kaffe eller te. Kokosboller synes de fleste er godt, så det kan enkelt serveres som snacks, fredagskos eller selskap.

Kokosmakroner – herlige og enkle julekaker med kokos. Lag disse enkle og raske kokosmakronene for sprø og saftige kokosmakroner

Kransekakestenger – kransekaker er en klassisk rett til de store anledninger. Server som kransekakestenger istedet for små og enkle porsjoner

Paideig – oppskriften passer perfekt til alle typer pai. Paideig danner basen og fyll deretter med hva du måtte ønske, alt fra egg og kylling til epler og kanel.

Pannebrød – lynraske og deilige pannebrød. Server pannebrød til middag, snaks eller mellommåltid.

Pide – oppskrift på pide. Pide er tyrkisk fylt pizza med kebab

Pinnebrød – ønsker du hygge til turen, så prøv pinnebrød. Lag deigen på forhånd og stek de på bålet imens kosen sprer seg.

Pitabrød – herlig og morsomme pitabrød. Lag pitabrødene selv til middag for smakfulle og sunne tilbehør

Pizzasnurrer – en herlig og enkel oppskirft på pizzasnurrer til matpakken

Pizzadeig – en herlig og enkel hjemmelaget pizzadeig. Lag en smakfull og sunnere bunn

Punsjboller – passer perfekt å tilby gjester til enten dessert eller som snacks. Unngå å kaste mat, bruk gamle kakerester og lag punsjboller.

Pogaca – en herlig balkansk bakst. Lag disse fylte pogaca for en spennende oppskrift

Pop tarts – er en oppkommende trend opprinnelig fra Kellogg Company som selger dem ferdigbakte og varmeklare. Pop tarts smaker som det meste annet mye bedre hjemmelagd – prøv disse og se om du er enig!

Praline – praline er ikke en bakevare i seg selv, men brukes gjerne som et fyll i søte bakevarer, kake eller konfekt. Praline er en krem laget av karamell og nøtter.

Proteinrike rundstykker – rundstykker med mer protein. Lag disse proteinrike rundstykker for en mettende alternativ til andre rundstykker eller brød

Rabarbrakake – en herlig crumble-kake med rabarbra. En enkel, rask og ikke minst smakfull oppskrift på rabarbrakake

Rugbrød – Invester tid i å bake flere rugbrød når du først er i gang. Du kan lett fryse ned rugbrød – da trenger du bare å sette dem i ovnen så har du nybakt rugbrød langt frem i tid.

Rullekake -rullekake er en rask kake som krever litt teknikk. Fyll en rullekake med det du ønsker som kan rulles inn.

Sarah Bernard – er små deilige kaker som primært består av en makronbunn og sjokoladekrem. Sarah Bernard er kjempegodt og kan serveres til venninnekvelden eller i selskap.

Simit – herlige tyrkiske bakevarer. Simit ligner på bagels med sesamfrø, men er søtere i smaken og har en krønsj.

Sjokoladekake – passer for store og små i selskap eller hverdag. Enkelt og rask oppskrift på en sjokoladekake som smelter i munnen.

Smuldrepai – er deilig til kaffen, som dessert eller mellommåltid. Smuldrepai er lett og rask og lage, men smaker likevel så godt!

Smørkrem – kan brukes i kaker enten imellom, til pynt eller til å smøre med. Her får du oppskriften på smørkrem og oppskrift spesielt til cupcakes og i mellom kaker.

Steinalderbrød – et brød man kan spise under steinalderdietten. Steinalderbrød inneholder derfor ingen korn eller melk, men masse frø og kjerner.

Sukkerbrød – er noe av det beste jeg servere mine gjester dersom det skal litt ekstra stas til. Lager du bløtkake med disse sukkerbrød vil det sannsynligvis bli en kommende favoritt.

Surdeig – lag din egen surdeig. En surdeig krever ikke mange ingredienser, bare tid for å bli sur.

Vaffelrøre – herlig hjemmelaget vaffelrøre. Gjør litt ekstra stas på søndagsfrokosten og server deilig vaffler med denne oppskriften på vaffelrøre.

Ølkake – du liker den nok både om du liker øl eller ikke. Ølkake har en deilig sammensetning av smaker og krydderier som gjør seg godt i munnen.

 

Print Friendly, PDF & Email