Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å lage en sjokoladekake med kjeks. Jeg likte ikke kaken selv da jeg var liten, så jeg har derfor ikke laget den i frykt for at ingen andre i familien heller skulle like den. En uke vi skulle ha besøk fikk mannen lyst på kaken, så jeg bestemte meg for å prøve meg likevel. Det er jo grenser for hvor vondt det faktisk kan være når det i grunnen er sjokoladekake?
Sjokoladekake med kjeks – oppskrift
Det er også en fin kake å lage ettersom den ikke skal i ovnen. Det ble en vellykket kake som til og med falt i smak hos meg! Her får du oppskriften jeg brukte.
Ingredienser
- 200 g digestive kjeks
- 100 g nøtter
- 200 g sukker
- 60 g kakao
- 240 ml vann
- 150 g smør
- 1½ ts vaniljesukker
- 120 g fløte
- 120 g sjokolade
Slik lager du kake med kjeks
- Start med å grovdele kjeksene
- Grovhakk nøttene før du steker dem lett i en tørr stekepanne
- Bland kjeks og nøtter
- Tilsett sukker og kakao i en gryte
- Tilsett vannet litt om gangen mens du rører konstant for å unngå klumper
- Tilsett smør og varm opp
- La blandingen koke i 7-8 minutter under konstant omrøring
- La den avkjøles i 10-15 minuttrer før du blander inn nøtte- og kjeksblandingen
- Kjeksen skal gjerne suge til seg hele kakaoblandingen
- Tilsett i en form og flat det ut
- Sett kaken i kjøleskap i 30-60 minutter
- Tilsett fløte i en gryte og kok opp
- Ta fløten av varmen og tilsett oppdelt sjokolade
- La den stå litt før du rører sjokoladen godt inn i fløten
- Sjokoladesausen helles over den kalde kakebunnen
- Sett kaken igjen i kjøleskapet i 3-4 timer
- Pynt kaken med hakkede nøtter.
Server kaken gjerne med ferske bær og/eller pisket krem.
Velbekomme