Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å lage en sjokoladekake med kjeks. Jeg likte ikke kaken selv da jeg var liten, så jeg har derfor ikke laget den i frykt for at ingen andre i familien heller skulle like den. En uke vi skulle ha besøk fikk mannen lyst på kaken, så jeg bestemte meg for å prøve meg likevel. Det er jo grenser for hvor vondt det faktisk kan være når det i grunnen er sjokoladekake?

Sjokoladekake med kjeks – oppskrift

Det er også en fin kake å lage ettersom den ikke skal i ovnen. Det ble en vellykket kake som til og med falt i smak hos meg! Her får du oppskriften jeg brukte.

Ingredienser

  • 200 g digestive kjeks
  • 100 g nøtter
  • 200 g sukker
  • 60 g kakao
  • 240 ml vann
  • 150 g smør
  • 1½ ts vaniljesukker
  • 120 g fløte
  • 120 g sjokolade

Slik lager du kake med kjeks

  1. Start med å grovdele kjeksene
  2. Grovhakk nøttene før du steker dem lett i en tørr stekepanne
  3. Bland kjeks og nøtter
  4. Tilsett sukker og kakao i en gryte
  5. Tilsett vannet litt om gangen mens du rører konstant for å unngå klumper
  6. Tilsett smør og varm opp
  7. La blandingen koke i 7-8 minutter under konstant omrøring
  8. La den avkjøles i 10-15 minuttrer før du blander inn nøtte- og kjeksblandingen
  9. Kjeksen skal gjerne suge til seg hele kakaoblandingen
  10. Tilsett i en form og flat det ut
  11. Sett kaken i kjøleskap i 30-60 minutter
  12. Tilsett fløte i en gryte og kok opp
  13. Ta fløten av varmen og tilsett oppdelt sjokolade
  14. La den stå litt før du rører sjokoladen godt inn i fløten
  15. Sjokoladesausen helles over den kalde kakebunnen
  16. Sett kaken igjen i kjøleskapet i 3-4 timer
  17. Pynt kaken med hakkede nøtter.

Server kaken gjerne med ferske bær og/eller pisket krem.

Velbekomme

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Sjokoladekake med kjeks
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time