Alfajores er en tradisjonell spansk delikatesse, men er også en av de viktigste og populære dessertene i Argentina og andre i Sør-Amerikanske land.

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor alfajores er så populær. Den er laget av  to runde  smørkjeks med en god klatt dulce de leche i mellom. Det er rett og slett en lækkerbisk i særklasse. Oreo kan bare gå og legge seg!

alfajores

Alfajores – oppskrift

Kjeksene er forholdsvis enkle å lage. De har en svak, men delikat smak – de skal jo helst ikke overdøve dulce de lechen, og det gjør de heller ikke. Lag dulce de leche i god tid før kjeksene, den skal tross alt avkjøles i 4 timer før den kan brukes. Om ikke du jukser da selvfølgelig og kjøper den ferdiglaget.

Ingredienser til 12-20 kaker avhengig av tykkelsen

  • 125 g smør ved romtemperatur
  • 80 ml sukker
  • 2½ dl maisstivelse
  • 1¾ – 2 dl hvetemel + litt til utrulling
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • ¼ ts salt
  • 2 eggeplommer
  • 1 ss konjakk
  • ½ ts vaniljeekstrakt
  • 2 ½ dl dulce de leche
  • Melis

 Slik lager du alfajores

  1. Rør smør og sukker sammen luftig
  2. Bland maisstivelse, hvetemel, bakepulver, natron og salt sammen
  3. Vend eggeplommer, konjakk og vaniljeekstrakt godtt inn i smør og sukker
  4. Tilsett melblandingen gradvis, og rør godt for å unngå klumper
  5. Legg deigen flat på et stykke aluminiumspapir, pakk det inn og legg i kjøleskapet i minst 1 time
  6. Strø mel på et bord før du legger deigen over. Rull deigen ut til ca ½ cm tykkelse. Strø mer mel om nødvendig
  7. Stikk ut små  5 cm runde kaker, og legg dem på en bakeplate. Gjenta til hele deigen er brukt opp.
  8. Stek kakene i en forhåndsvarmet ovn på 175ºC i 12-14 minutter til de er lett gyldne
  9. La kakene kjøle seg helt før du legger ca. 2 ts dulce de leche mellom to kjeks.
  10. Strø med melis

Serverer kakene på en tallerken og nyt

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Alfajores
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 7 Review(s)