Jeg hadde faktisk aldri smakt dulce de leche før jeg lagde det selv for første gangt, og jeg var derfor veldig spent på hvordan det ville smake. Flere venner hadde fortalt meg at det smaker litt som Nutella,, så jeg regnet med at jeg ville like det!

Men, jeg synes egentlig den sammenligningen var noe tull! Ja, det har både lignende konsistens og bruksmuligheter som Nutella, men smaken er mye mer raffinert (unnskyld Nutella).

Hva er dulce de leche?

Dulce de leche er en spansk oppskrift, og består som navnet sier av «Dulce», altså søt, og «leche» som betyr melk. Det er også en skikkelig søt og himmelsk smak som blir laget ved at man langsomt varmer opp kondensert melk. Og, kondensert melk er selvføleglig en søt melk, av helmelk som kokes inn med sukker.

dulce de leche

 

 

Kondensert melk blir ofte brukt til forskjellige desserter og kaker. Som alternativ kan du bruke dulce de leche. Hvis du vil lage mer argentisk og spansk mat vil jeg anbefale alfajores. Da kan du til og med bruke den hjemmelagde dulce de lechen, ettersom dette er en nøkkelkomponent i alfajores.

Dulce de leche – hvordan lager man det?

Kondensert melk er gul og kremaktig, men når den blir kokt langsomt blir konsistensen tykkere og mer kremete samtidig som at fargen blir brunere. Det minner til slutt veldig om karamell. Ja, både utseendemessig og smakmessig.  En skikkelig luksuskaramell selvfølgelig.

Det går ikke så raskt å lage dulce de leche, men det er til gjengjelt veldig enkelt og kun 1 ingrediens!

Ingredienser

  • 1 boks kondensert melk

Slik lager du dulce de leche

  1. Hell den kondenserte melken over i et  sylteglass med lokk
  2. Kok opp ca. 7.5 dl vann i en gryte
  3. Sett glasset ned i vannet, sett temperaturen ned, og la det simre i 4 timer
  4. La glasset avkjøles før du åpner lokket.
  5. Pisk massen med en blender til den blir myk og kremete (Det anbefales å slikke vispene etterpå)

Tips: Melken holder seg lenge så lenge du ikke åpner glasset. Kok derfor gjerne opp flere glass samtidig.

Du kan faktisk også få kjøpt denne søte kremen på boks i noen få utvalgte matbutikker. Kondensert melk får man tak i i de fleste større matbutikker. Ellers kan det også lages selv ved å koke 5 dl melk med 200 g sukker i ca. 20 minutter, til den blir gul og tykner. Tilsett et knippe natron og hell den kondenserte melken i en krukke før du setter den i kjøleskapet inntil du ønsker å bruke den.

Få inspirasjon til flere meksikanske retter.

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Dulce de leche
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)