Franske retter

Det franske kjøkken er blitt svært populært i mange steder av verden. Franske retter kjennetegnes av gode råvarer som er nøye gjennomtenkt og utvalgt med lidenskap. Franske retter er også kjent for å være delikatesser som kommer fra et av de mest kulinariske kjøkken verden over. 

Blomkålgrateng

Blomkålgrateng kommer fra det franske ordet «gratte» som betyr skrape. Blomkål er en sunn og god grønnsak og dermed er blomkålgrateng er perfekt måte å få i seg gode fibre og vitaminer på. 

Coq au vin

Coq au vin er naturligvis fransk og betyr hane med vin. I denne oppskriften på coq au vin lager jeg det kylling i rødvin 

Løksuppe

Løksuppe med ostelokk og godt brød til. Løk er jo en ingrediens som ofte tilsetter smak i strørre retter, men løk er aldri hovedingrediensen – det fortjener den, og dermed er løksuppe et perfekt alternativ. 

Moules frites

Moules frites er opprinnelig fra Belgia, men navnet er jo fransk og betraktes derfor som fransk. Moules frites er naturlig nok en sammensetning av blåskjell og pommes frites. 

Pommes Anna

Pommes anna er faktisk bare poteter i smør – men gud så godt det er. Pommes anna er en klassisk fransk rett som er et godt tilbehør. 

Quiche

Quiche Lorraine er faktisk en pai, eller tærte, som fylles med det du liker og måtte ønske. Quiche Lorraine er en sosial rett der alle tar fra samme fat og nyter et godt måltid sammen.  

Ratatouille

Ratatouille er en deilig grønnsaksrett som både kan spises til middag og lunsj. Server ratatouille sammen med godt brød eller som tilbehør til godt kjøtt. 

Print Friendly, PDF & Email