Quiche

Quiche Lorraine er en tærte fra Lorraine – et område i det nordøstlige Frankrike. Quiche er en slags pai fyllt med hva man måtte ønske, men den originale quiche Lorraine er fyllt med bacon.

En quiche kan fylles med mye forskjellig – kjøtt, løk, ost, skinke og en eggemasse. Quiche er en tradisjonell rett i provinsene Alsace og … Lorraine.

quiche

Quiche Lorraine – oppskrift

Den opprinnelige quiche Lorraine var kun fyllt med bacon og eggemasse, men i ettertid har quiche blitt en populær rett på cafèmenyen, så det har kommet mange ulike varianter. Men hvorfor ikke bare spise den originale med KUN bacon? Vi lager dermed den originale quiche Lorraine, så kan du selv velge om du vil tilsette noen andre fyll-ingredienser eller ikke – her er det bare å velge og vrake etter eget ønske.

Ingredienser til en paiform på 24 cm i diameter – quiche for 4 personer til lunsj eller til middag med litt salat til

Prøv f.eks hvitkålsalat som tilbehør!

  • 125 g smør – ekte smør
  • 240 g hvetemel + litt ekstra til utrullingen
  • 1 ts salt
  • ½ dl vann
  • 200 g bacon
  • 3¼ dl kremfløte – ikke velg noen annen form for fløte, det skal være kremfløte
  • 6 egg

Slik lager du quiche Lorraine – vi starter med deigen

  1. Formvarm ovnen på 200° C.
  2. Skjær smørret i terninger og hell dem i skålen til en kjøkkenmaskin sammen med mel og salt.
  3. Sett maskinen i gang samtidig som du heller vann i, litt og litt om gangen – helt til deigen er samlet.
  4. Rull deigen ut på et bord til du har en rund deig med en diameter på ca. 30 cm – husk å drysse mel på overflaten av bordet og under deigen, så den ikke setter seg fast.
  5. Legg deigen over i paiformen og trykk den godt ut til kantene. Skjær overflødig deig av, og sett den i kjøleskapet.
  6. Gjør fyllet klart.
  7. Skjær bacon i terninger og stek det i 8-10 minutter i en stekepanne til det er sprødt. Rist pannen noen ganger underveis. Legg baconet på litt kjøkkenpapir for å la det dryppe av seg.
  8. Klekk alle eggene i en skål , men del det siste slik at du setter eggehviten til side. Tilsett fløte og et lite dryss salt og pisk dette sammen med en håndmikser – eller i en kjøkkenmaskin – på laveste nivå, til alt har samlet seg. Pisk deretter raskere i ca. ½ minutt helt til det skummer.
  9. Ta paiformen ut av kjøleskapet, prikk hull i deigen med en gaffel og pensl med eggehviten du satt til side.
  10. Hell halvparten av baconterningene i quichen.
  11. Hell eggemassen over og fordel resten av baconterningene på toppen.
  12. Sett quichen i ovnen i 20-30 minutter helt til eggemassen har stivnet.
  13. La quichen nedkjøle seg litt før du serverer den.

Tips 1: Hvis du ruller deigen din ut mellom to stykker med bakepapir så sparer du både opprydding og oppvask!

Tips 2: Dersom du vil ta den litt enklere løsningen, så kan man også kjøpe ferdig paibunn i stedenfor å lage den selv. De smaker godt, men ikke like godt som en hjemmelaget. Også er det selvfølgelig mer tilfredsstillende å lage den selv.

Tips 3: Skal det være ekstra luksus og deilig, så ha litt revet ost i quichen. Da tilsvarer det slik Store norske leksikon beskriver «quiche», men det er ikke da den originale quiche Lorraine lenger.

Summary
recipe image
Recipe Name
Quiche
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *