Blomkålretter

Blomkål er en fantastisk grønnsak som har flere utrolige egenskaper. Blomkål inneholder kun 25 kalorier per 100 gram. og det vil si at dersom du er skikkelig sulten og forspiser deg på en hel kilo blomkål, ja så har du kun spist 250 kalorier. Blomkål kan på mange måter ligne på de vanlige karbohydratkildene ris, potet og pasta, og har derfor blitt en viktig matrett for folk som ønsker mindre karbohydrater.

Blomkålretter

Blomkålsuppe – Her finner du en herlig variant av blomkålsuppe. Blomkålsuppe er nok  en av de sunneste suppene jeg vet om, og som også smaker fantastisk godt. Det er en typisk høst og vinterrett som varmer godt. Blomkålssuppe kan serveres med mye forskjellig herlig, som bacon.

Blomkålpure – En herlig pure av blomkål som minner om blomkålmos, men denne oppskriften kan også gjerne brukes som forrett

Blomkålgrateng – Grateng er typisk en rett der du kan bruke det meste av matrester. Her har vi laget en blomkålgrateng med flere forskjellige muligheter. Blandingen av rasp, smør og blomkål gir en herlig opplevelse som har fått stor populæritet, som er en av de mest populære grønnsaksgratenger.

Blomkålpizza – En herlig og rask blomkålpizza. Rett og slett en pizzabunn som er laget med blomkål, en fantastisk god erstatning til vanlig pizzabunn. Blomkålspizza er en av våre store favoritter. Vi har alle behov for junkfood, men nå er utviklingen endelig kommer såpass langt at junkfooden kan være sunn.

Blomkålris – raspet blomkål, blir blomkålris som ligner utrolig på vanlig ris. Det er nesten som en av vår tids viktigste oppdagelser ettersom den enkelt kan erstatte både poteter og ris som siderett, samtidig som den bidrar med mye mindre kalorier.

Blomkålmos – bruk blomkålmos som erstatning for vanlig potetmos

Blomkålsalat – en blomkålsalat med en herlig kombinasjon av bacon, epler og vårløk

 

Print Friendly, PDF & Email