Det mangler ikke på gode grunner til å tilberede og servere blomkålsuppe – kanskje mest til hverdag, men det kan også gjerne serveres som en forret eller som en del av en buffet. Men tilbake til alle de gode grunnene:

  • Blomkålsuppe er billig
  • Blomkålsuppe er raskt å lage
  • Bkomkålsuppe er enkelt å lage
  • Blomkåsluppe smaker godt
  • Blomkålsuppe er sunt
  • Blomkålsuppe kan varieres i det uendelige

Ja, og nevnte jeg at det kun er 25 kalorier per 100 gram blomkål? Det er jammen et pluss for oss som ofte ender opp med å spise alt for mye når maten er god!

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe med bacon

Men hva kreves for en god blomkålsuppe? Først og fremst trengs et godt hode – et fersk og fint blomkålhode. Er det blomkålsesong (rundt juni), så må du så klart kjøpe et norsk blomkålhode.

Skal suppen serveres til vegetarianere skal du selvfølgelig ikke ha kjøtt i, men ellers smaker blomkålsuppe med bacon – eller lufttørket skinke om du vil ha mindre kalorier – veldig godt til. For vegetarianere er det veldig godt med stekt sopp i. Du kan også gjerne tilføye eple- eller løkbiter rett før du serverer, eller kanskje krydderurter til pynt?

Som tilbehør til blomkålsuppen er det selvfølgelig best med et godt brød til.

Oppskrift på blomkålsuppe

En god blomkålsuppe er gjerne kremet. Derfor har vi fløte i, men – igjen – dersom du vil spare kalorier, så velger du lettfløte eller melk med lavere fettinnhold.

Ingredienser til 3 personer

  • 1 blomkålhode
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 små sjalotteløk
  • 3 skiver bacon eller lufttørket skinke
  • 1 dl fløte
  • 6-9 kamskjell – avhengig av størrelse
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Litt fersk basilikum
  • 3 skiver godt brød

Slik tilbereder du blomkålsuppen

  1. Fjern de grønne bladene fra blomkålen, og skjær av det nederste grove stykket fra stokken
  2. Del blomkålen i mindre biter – også stokken
  3. Kok blomkålen med vann som akkurat dekker hele blomkålen. Kok blomkålen så mør at den enkelt kan moses.
  4. Mens blomkålen koker kan du hakke hvitløk og sjalotteløk.
  5. Stek baconskivene i en stekepanne.
  6. Stek så løken i baconfettet eller litt olje.
  7. Hell av vannet fra blomkålen i en separat bolle.
  8. La kålen dryppe godt av før du bruker en stavmikser til å mose den sammen med hvitløk.
  9. Hell i litt og litt av kokevannet til du får en fin blomkålpure.
  10. Kok deretter blomkålpureen opp med fløte til den blir kremet og herlig.
  11. Smak til med salt og pepper.
  12. Tørk kamskjellene med litt tørkerull før du fjerner den lille musklen på siden – dersom den fortsatt er der – før du gnir dem inn med litt olje
  13. Stek kamskjellene deretter på en panne i ca 1 minutt på hver side – avhengig av størrelsen
  14. Server blomkålsuppen varm med kamskjell, et dryss ristet løk og litt basilkum, en skive bacon/skinke og varmt brød ved siden av.

Velbekomme !

Se oppskrifter på flere andre supper

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Blomkålsuppe
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time