Noen dager frister det med noe annet tilbehør enn de vanlige kokte potetene, pasta eller ris, som fort kan bli kjedelige i lengden. Da er denne blomkålsalaten perfekt. Den kan serveres som alternativ til nesten alle stekte retter istedet for poteter, ris eller pasta. Blomkålsalaten er også utmerket dersom du ønsker å spise mindre karbohydrater – for eksempel dersom du spiser glutenfritt eller etter LCHF- dietten.
Du trenger naturligvis ikke å følge noen spesiel diett eller ha noen spesielle matintoleranser. Den smaker herlig og friskt, den metter godt, og den kan faktisk også spises alene til en lunsj eller lett middag.
Enkel oppskrift på blomkålsalat med bacon
Det finnes uendelig mange muligheter for deilige blomkålsalater. Vi har her valgt en enkel og rask variant. Skulle du ha lyst på en brokkolisalat istedet er det bare å bytte blomkålen med brokkoli og ellers bruke samme fremgangsmåte.
Ingredienser til 4 personer
- 1 blomkålhode
- 2 vårløk
- 2 røde epler med sprøtt skall
- 125 g bacon
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 ts. olje
- 3 ss gresk yoghurt, kesam, rømme eller creme fraishe
- 2 ts majones
- 2 ts sukker
- 1 ts hvit balsamicoeddik
- salt og pepper
Slik lager du blomkålsalat med bacon
- Ta av de grønne bladene fra blomkålshodet, og skjær av det nederste stykket av stokken
- Skyll blomkålen og del den i små buketter – jo mindre, jo bedre
- Skjær stokken også i små terninger
- Hell kokende vann over blomkålen og la den trekke i 10 minutter
- Mens blomkålen trekkes kan du skylle og kutte opp vårløkene og eplene i små biter
- Del baconet i små biter som du steker i en tørr panne før du legger dem på et fettsugende papir.
- Stek solsikkekjernene i fettet fra baconet
- Bland gresk yoghurt, majones, sukker og balsamicoeddik sammen til en dressing, og smak til med salt og pepper
- Bland blomkålen og eplene i dressingen
- Dryss salaten med læk, bacon og solsikkekjerner
Voila! En herlig kremet blomkålssalat med bacon og solsikkekjerner. Velbekomme!
Her kan du se andre blomkålsretter , blant annet vår populære blomkålsuppe.