Tabbouleh er en salat fra Midtøsten som består av bulgur eller couscous blandet med grønnsaker og urter – mye grønnsaker og urter – og tilsatt sitronjuice og olivenolje.

Tabbouleh blir en syrlig salat som i Libanon blir regnet som en appetittvekker. Her spiser de den nemlig ofte i begynnelsen av et måltid. Tabbouleh blir i mange land i Midtøstne spist nesten daglig.

Tabbouleh

Tabbouleh salat – oppskrift

Min versjn av tabbouleh inneholder persille – mye persille. Salaten kan gjerne spises som den er – f.eks til lunsj – eller som tilbehør til en rett du gjerne ville servert en salat til. Når jeg serverer denne tabbouleh salaten som tilbehør til for eksempel koteletter  serverer jeg bare litt brød i tillegg – jeg synes ikke det blir nødvendig med potet, ris eller lignende ettersom salaten også inneholder bulgur som jo minner om ris.

Ingredienser til tilbehør for 4 personer

  • 1 ts raspet sitronskall
  • ½-¾ dl sitronsaft
  •  ½-¾ dl olivenolje
  • ½-¾ dl bulgur
  • Persille – jeg bruker 2 store håndfuller
  • ½ rødløk
  • 140 g agurk
  • 225 g tomater – noen med masse smak
  • Salt og pepper

Slik lager du tabbouleh

  1. Bland sitronskall, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper sammen til en dressing
  2. Tilsett bulguren og la den trekke mellom ½ til 2 timer avhengig av om du ønsker sprø eller myk bulgur
  3. Finhakk persillen
  4. Skjær rødløk, agurk og tomat i små biter
  5. Tilsett persille, rødløk, agurk og tomat i bollen med bulgur og rør godt sammen.

Salaten smaker friskt og godt samme dag, men blir faktisk enda bedre dagen etter når ingrediensene virkelig har gitt ut smak til salaten i en herlig blanding.

En annen populær salat fra Midtøsten er fattoush som du kan se en oppskrift på her. Vi har en rekke andre retter fra midtøsten også, blant annnet shakshuka. Shakshuka er en rett som består av tomatsaus og posjert egg for en eksotisk og krydret smak.

Summary
recipe image
Recipe Name
Tabbouleh
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email