Shakshuka er en rett som kommer fra midtøsten. Den har et navn som er morsomt å si, og sies som sjaksjuka! Jeg skulle ønske jeg kunne si at det var jeg som hadde funnet opp denne retten, for den er virkelig genial. Jeg kunne rett og slett spist den hver dag til alle døgnets tider – til frokost, lunsj, middag og aftens.

Shakshuka er egentlig bare en rett som består av et egg som posjeres i en krydret tomatsaus. Denne kombinasjonen som rett og slett himmelsk – og

Shakshuka

 

Shakshuka – oppskrift

Det er vanlig å krydre/pynte retten med koriander til slutt, men jeg er en av de som rett og slett ikke liker koriander, så jeg bruker heller mintblader

Ingredienser for 4-6 porsjoner

  • 3 ss olivenolje – alternativt kan du bruke kokosolje for en litt kanelaktig bismak
  • 1 løk
  • 1 rød paprika
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprika
  • 1 knippe cayennepepper
  • 1 boks hakkede tomater
  • 140 g fetaost
  • 6 egg – eller så mange dere ønsker
  • Mintblader

Slik lager du shakshuka

  1. Forvarm ovnen til 190° C.
  2. Skjær løken i tynne ringer, og del dem i to
  3. Rens paprikaen og skjær denne også i tynne skiver
  4. Skjær hvitløksfedde også i tynne skiver
  5. Varm oljen i en stor stekepanne som kan gå i ovnen.
  6. Stek løk og paprika til de er gjennomstekt – ca 15 minutter
  7. Tilsett hvitløk og stek videre et par minutter
  8. Bland inn krydderet med tomatene
  9. La tomatene koke inn til det har tyknet – ca 10 minutter
  10. Smuldre inn fetaosten og rør inn
  11. Hakk inn eggene forsiktig før du krydrer dem med salt og pepper
  12. Sett stekepannen i ovnen til eggene er gjennomvarme – ca 7-10 minutter
  13. Finhakk mint og dryss over rett før servering

Velbekomme! Server gjerne med noen skiver brød til og nyt!

Under kan du se en film som viser hvordan du lager Shakshuka. Oppskriften er litt annerledes enn den jeg gir, men prinsippene er de samme!

Nedenfor kan du se en video af hvordan man kan lave Shakshuka. Lidt anderledes end den ovenstående opskrift, men principperne er de samme.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 40 minutter

Summary
recipe image
Recipe Name
Shakshuka
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time