Brennende kjærlighet  er en følelse man får for en annen person, noe man ser i en romantisk komedie eller når man får fin blomsterbukett? Nå er jo ikke dette en nettside om hverken psykoanalyse, filmanmeldelser eller blomster, så derfor er brennende kjærlighet også en matrett.

Brennende kjærlighet er en herlig klassisk dansk rett som består av potetmos, stekt bacon – eller annen røkt pølse – og løk. Og så burde det være masse smør til – hvis man ikke er redd for fett da, og det er vi ikke her, men vi vil gi deg alternativer dersom du følger/ ønsker andre varianter. Brennende kjærlighet serveres også ofte med syltede rødbeter.

Brennende kjærlighet

Tradisjonell brennende kjærlighet – oppskrift

Dette er en skikkelig tradisjonsrett. Man kan også lage brennende kjærlighet med pølser – har jeg hørt, men ikke prøvd – helt uten kjøtt, uten potetmos, fettfattig og med fisk. Men her får du den helt rene og tradisjonelle brennende kjærlighet.

Ingredienser til 4 personer

 • 1 kg melende poteter – f.eks bakepoteter
 • 500 g bacon
 • 2 løk
 • 75 g smør
 • ¾ – 1 dl melk
 • Salt og pepper

Slik lager du brennende kjærlighet

 1. Skrell potetene, del dem i mindre biter og kok dem møre
 2. Del bacon i små biter
 3. Del løken i mindre løkringer
 4. Stek bacon sprø på en tørr panne før du tilsetter løken som du steker til de blir gyldne
 5. Tilsett 50 g smør som du lar smelte sammen med bacon og løk
 6. Hell vannet fra de kokte potetene og mos dem med resten av smøret og melk.
 7. Smak til mosen med salt og pepper

Server potetmosen med bacon og løkblandingen på toppen og en dæsj smeltet smør. Du kan også pynte med urter – purre, persille, dild eller lignende – og rødbeter.

Fettfattig brennende kjærlighet

Vil du gjerne unngå så mye kalorier kan du erstatte noe av baconet – f.eks halvparten – med kruttonger eller eplebiter som du også steker i pannen. Du kan også droppe noe av smøret i baconet og på toppen til slutt. Server eventuelt med noen stekte gulrøtter. Du kan også erstatte potetmosen med blomkålmos. Disse forandringene vil gi en markant annerledes smak.

Brennende kjærlighet uten kjøtt

Det høres kanskje rart ut, men jeg har prøvd det, og det smaker faktisk riktig godt. Her erstattes baconet med sjampignonger og gulerøtter. Retten kan eventuelt smakes til med en grovkornet sennep, som gir en eksta tvist.

Brennende kjærlighet fra havet

I denne versjonen kan det fortsatt gjerne være bacon med løk.  Ved servering legger man da løk og bacon som vanlig over potetmosen, og toppen, for en “fra havet” tvist legger man et stykke dampet eller stekt fisk.

Brennende kjærlighet på paleo-dietten

Den siste varianten som jeg vil nevne her er helt uten potetmos – her bytter du ganske enkelt ut de vanlige potetene med søtpoteter.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Brennende kjærlighet
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time