Gresskarsuppe – Jeg elsker suppe, og det gjelder spesielt to typer supper: Tomat- og gresskarsuppe. Denne oppskriften er min versjon av en god, herlig og kremaktig gresskarsuppe. Denne gresskarsuppen kan også kalles hokkaidosuppe.
Gresskarsuppe – Oppskrift
Her får du en grunnoppskrift på min gresskarsuppe. Grunnoppskriften er helt uten dyreprodukter og kan nytes av veganere og vegetarianere. For oss som også spiser kjøtt er det herlig med baconbiter i. Stek bacon ved siden av og tilsett i suppen for litt knas. Du kan også tilføye forskjellig annet toppings som gresskarkjerner, kruttonger eller litt yoghurt. Du får som sagt grunnoppskriften, og det vil si at du kan og bør utvikle den akkurat slik du foretrekker. Du kan gjerne skrive tips og inspirasjon i kommentarfeltet nedenfor når du finner en perfekt kombinasjon. Det vil både jeg og andre lesere bli takknemlige for!
Ingredienser til 4 personer
- 1 hokkaidogresskar
- 1 løk
- 1 rød paprika
- 1 rød chili
- 1 ss korianderfrø
- 3 dl kokosmelk
- 1 liter grønnsaksbuljong
- Olivenolje
- Salt
- Pepper
Slik lager du gresskarsuppe
- Skrell gresskaret og del den i to før du tar kjernene ut.
- Skjær gresskar-kjøttet i mindre biter
- Finhakk løk og chili
- Stek chili og løk i en stor gryte med litt olje, salt og pepper.
- Tilsett gresskarbitene og buljong som akkurat dekker gresskaret.
- La småkoke i 25-30 minutter inntil gresskarbitene er møre
- Grovhakk paprikaen før du tilsetter den og korianderfrø i gryten.
- La koke i 10 minutter til.
- Mos blandingen med en stavmikser til en helt myk konsistens, eller med litt biter om dette er ønskelig.
- Kok opp blandingen igjen med kokosmelken
- Smak til med salt og pepper
Servering
Server gresskarsuppen med bacon, brød og gresskarkjernene. Du kan også servere med rundstykker. Dersom du ønsker litt ekstra god smak kan du varme opp rundstykkene med urter eller hvitløkssmør og servere til. Dette er min favoritt.
