Gulrotsuppe er en god og enkel måte å få i seg mange sunne vitaminer og mineraler på. Både for barn og voksne. Ettersom den kommer i en form av en most og flytende suppe, så er det kun kokken som vet hva som er i.

Denne suppen som du får oppskriften på her er det ikke så veldig mange forskjellige grønnsaker i, men den inneholder til gjengeld mange gulrøtter – som jo er på listen over de 10 sunneste grønnsakene – og appelsin som jo er stappfull av C-vitaminer. Denne suppen er dermed et skikkelig bra kosttilskudd om vinteren. Og på denne tiden smaker det jo også ekstra godt med en varmende suppe.

Gulrotsuppe

Gulrotsuppe med appelsin, chili og kanel

Denne gulrotsuppen er ikke bare en fryd for smaksløkene, men også for øyet med sin pene solgule farge som helt og holdent kommer fra gulroten og appelsin. Det er ikke tilsatt gurkemeie, safran, karri eller annen fargende krydder.

Ingredienser til 4 personer

  • 600 g gulrøtter
  • 1 løk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 kanelstang
  • 8 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • ½ ts chiliflak
  • 2 dl ferskpresset appelsinjuice (fra ca. 3 appelsiner avhengig av størrelse og saftighet)
  • Salt og pepper
  • Persille
  • 4 ss yoghurt, rømme, creme fraiche eller annen surmelksprodukt

Slik lager du gulrotsuppe

  1. Skrell og skjær opp gulrøttene i grove biter
  2. Skjær opp løken i grove biter
  3. Varm oljen i en gryte før du steker løken og gulrøtter med kanelstangen i et par minutter.
  4. Tilsett chiliflak, vann og buljongterningen
  5. Legg på lokket og la suppen simre ved svak varme inntil gulerøttene er møre – ca. 20 minutter
  6. Ta kanelstangen ut før du moser suppen
  7. Smak til med appelsinjuice, chili, salt og pepper

Gulrotsuppen serveres med yoghurt, litt grønt og en skive grovt brød eller rundstykke til.

Gulrotsuppe med ingefær og hvitløk

En variant som jeg personlig er veldig glad i er gulrotsuppe med ingefær og hvitløk. I denne varianten pleier jeg å droppe chili – hvitløken og ingefær gir nok styrke til suppen, men noen liker jo sterk mat.

Du kan da ta to fedd hvitløk og cirka 25 gram ingefær i. Både hvitløk og ingefær hakkes fint og stekes sammen med løk og gulrøtter. Deretter følger du oppskriften som ovenfor – men overvei om du skal droppe chili. Og slik får du en gulrotsuppe med ingefær og hvitløk!

Velbekomme og nyt!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Gulrotsuppe
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time