Grønnsakssuppe er en justerbar suppe. Ikke bare i forhold til mengden, men også innholdet. En grønnsakssuppe er en god måte å få brukt opp grønnsaker på så ingenting blir dårlig. Det trenger ikke være store mengder av hver grønnsak – bare nok til å gi smak.
Det tar en ½ times tid å koke en god grønnsakssuppe. Og som alltid,så foretrekker vi mat som er rask å lage.
Sunn grønnsakssuppe – Oppskrift
Grønnsakssuppe kan spises hele året. Som regel vil den bestå av sesongens sunne grønnsaker som du har liggende. Så er det bare å supplere med poteter, gulrøtter, løk og annet du alltid har liggende.
Til suppen på bildet har jeg brukt
- ½ brokkoli med stilken – kast aldri stilken, den gir god smak til supper, og kan også spises med brokkolibukettene når den deles i mindre biter
- 2 gulrøtter
- 2 vårløk
- 2 poteter
- 2 purrer
- 1 ts tørket timian
- 1 liter grønnsaksbuljong
- 1 dl creme fraiche
- 2 fedd hvitløk
- Salt og pepper
Slik lagde jeg den
- Rens, vask, skrell og del opp alle grønnsakene
- Legg grønnsakene i en gryte sammen med buljongen
- Tilsett krydder
- La blandingen koke til grønnsakene er møre – ca. 15-20 minutter
- Blend til en kremet suppe. Du kan evt. jevne den med maisstivelse eller hvetemel hvis den er for tynn.
- Varm suppen opp igjen, og smak til med mer krydder og kanskje eddik om du vil ha litt syrlig smak
- Rør inn creme fraiche med hvitløk
- Server suppen med creme fraiche, og gjerne noen skiver brød .
Kan man fryse grønnsakssuppe?
Grønnsakssuppen kan gjerne fryses. Det kan de fleste grønnsakssupper. Lag en stor porsjon som du fryser ned. På denne måten har du enkel og rask mat til en dag du ikke orker å lage mat.
Legg isklumpen i en gryte, og varm enkelt opp under omrøring. Om suppen skiller seg er det bare å tilsette litt fløte i for at den skal samle seg igjen når den kokes opp.
Smak suppen igjen til med krydder.
Server gjerne grove rundstykker til suppen!