Potetsuppe kan varieres på mange måter, men man kommer ikke utenom at potet smaker godt sammen med purre. Derfor har jeg laget en oppskrift på potet- og purresuppe som smaker herlig.

Før i tiden kokte man suppe på ben eller kjøtt slik at man fikk klare supper med grønnsaker – og kanskje kjøtt- i, som grønnsakssuppe, oksekjøttsuppe, kyllingsuppe og lignende. Man lagde ikke supper som var most og kremete så ofte, men gjorde det enklere med grønnsak- og kjøttbiter.

Nå får man til gjengjeld tomatsuppe, potetsuppe, løksuppe, jordskokksuppe, soppsuppe og flere andre ulike supper som er most og kremete. Ikke tar de så lang tid å lage heller.

Potet-purre-suppe

Potet- og purre suppe – oppskrift

Den suppen du får oppskriften inneholder, som du kanskje har forstått både potet og purre i en herlig kombinasjon. For en enda mer velsmakende og kremete suppe har jeg også tilsatt ost – nemlig gorgonzola ost. Gorgonzola, i tillegg til de andre ingrediensene inneholder lite fett, noe som er fint for deg som tenker på det. Den skal faktisk bare ha en fettenergiprosent på 30. Men ja, nok om det. Det er også mange gode mineraler og vitaminer i suppen fra poteten og purren, så det mangler ikke på fordeler.

Ingredienser til 4 personer

  • 500 g poteter
  • 2 purrer
  • 2 hvitløksfedd
  • Litt smør
  • 6 dl grønnsaksbuljong
  • 2 dl melk
  • 1 dl matfløte
  • 100 g gorgonzola
  • litt fersk gressløk
  • Salt og pepper

Slik lager du potet- og purresuppe

  1. Skrell og kutt opp potetene i mindre biter – jo mindre de er, jo raskere koker de
  2. Kutt opp purren i små skiver – legg noen skiver i en separat til pynt senere
  3. Finhakk hvitløksfeddene
  4. Tilsett smør i en gryte
  5. Stek potetene, purre og hvitløk i et par minutter
  6. Tilsett buljong og kok opp
  7. La blandingen simre til potetene er gode og møre – ca. 10-15 minutter
  8. Mos grønnsakene med en blender
  9. Tilsett melk og fløte
  10. Del opp osten i mindre biter og tilsett i suppen
  11. Kok opp suppen under omrøring
  12. Smak suppen til med salt og pepper etter at den har kokt opp

Server og pynt med gressløk, purreringer og gjerne ferske rundstykker.

Ønsker dere en sterkere suppe kan dere gjerne tilsette litt chili sammen med grønnsakene.

Velbekomme

Helårssuppe

Mange spiser bare supper på høsten og vinteren, men denne er faktisk god hele året. Lag den heller når purren er i sesong, altså nesten hele året bortsett fra mai, juni og juli. Det er jo akkurat de varmeste månedene, altså de månede man helst ikke vil ha varme supper, så det passer fint!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Potet- og purresuppe
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email