Bakt potet – Potet er en herlig grønnsak, rotgrønnsak eller hva du nå vil kalle den.  Det finnes så mange forskjellige måter å tilberede den på. For det meste spiser vi den som tilbehør til middagsretter, for man kan liksom ikke bli lei av den ettersom man kan tilberede den på så mange forskjellig måter ut fra hva man ellers skal spise.

Kokte poteter er nok det vi spiser mest av. Stekte, bakte og friterte er også tilberedningsmåter som blir stadig  mer brukt. De kokte potetene kan jo også moses. De moste kan igjen gratineres og da blir det enda en ny type tilbehør. Skal det serveres riktig fint lager vi kanskje Pommes Anna, de lekre «franske potetene» der potetene blir lagt i skiver med smør og krydder mellom.

Bakt potet

Bakt potet med fyll

Poteter trenger ikke bare være tilbehør, men kan også serveres som en selvstendig rett, nemlig i form av bakt potet. Og nei, det er ikke hasselbakte poteter eller potetbåter i ovn jeg tenker på. Nei, dette er bakt potet servert med masse digg fyll. Dette gjør potetene meget mektige, og kan derfor serveres som et eget måltid. Fyllet kan du selvfølgelig bestemme helt selv.

Ingredienser til 4 personer

 • 8 like store bakepoteter
 • 125 g bacon
 • 100 g sjampignong
 • 1 rødløk
 • 1-1½ avokado
 • 1-2 tomat
 • 100 g mascarpone

Slik lager du bakt potet

 1. Sett ovnen på 200° C
 2. Rens og tørk potetene rene
 3. Stikk potetene med en gaffel slik at fuktigheten kan slippe ut – ellers så kan potetene eksplodere i ovnen
 4. Sett potetene i ovnen, og la dem steke til de er helt gjennomstekt – sjekk med en gaffel. Det tar ca. 1 time avhengig av størrelsen på potetene
 5. Imellomtiden kan du forberede fyllet: del og stek bacon sprøtt i en stekepanne
 6. Del sjampignong i skiver og stek de også i fettet fra baconet
 7. Rens og skjær løk, avokado og tomat i små biter
 8.  Når potetene er myke taes de ut av ovnen før du skjærer et kryss på den ene bredsiden, og klem sammen slik at poteten åpner seg
 9. Denne åpningen i kan nå fylles.

Server potetene enten fylt på forhold eller legg fyllet i små skåler på bordet slik at alle kan fylle dem selv med det de måtte ønske. Potetene bør spises med en skje. Du kan også servere en god salat til potetene. Bakte poteter kan gjerne også nytes som en forret, men beregn da kun 1 potet per person.

Velbekomme!

Tips: Du kan gjerne bake poteter i en mikrobølgeovn også. 4 store bakepoteter trenger ca 6-10 minutter på full effekt. Snu potetene etter halve tiden. Se, det er rask mat!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Bakt potet
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time