Fufu – også kalt foofoo, fufou eller foufou – er en basisingrediens i mange områder i Afrika. Den serveres til suppe og brukes for å suge opp suppen, og selfølgelig da spises. Mange spiser det daglig, og metter godt.

Fufu er en stivelsesrik matvare som vanligvis lages av kassava, yams melbanan eller andre matvarer som det ikke er så lett å få tak i her hjemme.

Fufu

Fufu – Oppskrift

Det finnes faktisk noe som heter fufu flour – altså mel – som bare blandes opp med vann. Jeg har ikke klart å finne det her i norske butikker. Derfor fornorsker jeg retten og tyr til de gode gamle norske potetene.

Ingredienser til 4-6 personer

  • 1kg poteter
  • 1ts smør
  • Salt og pepper

Slik lager du fufu

  1. Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann – ca. 20 minutter
  2. Hell ut vannet fra potetene og la dem dampe seg tørre
  3. Mos potetene før du rører inn smøret med litt salt og pepper
  4. “Slå” blandingen med en treskje til du får en elastisk og myk deig
  5. Dypp hendene i kaldt vann før du former deigen til kuler.

Server med gryteretter, og andre retter med findelt kjøtt og saus. Server som alternativ til retter der du ellers ville servert potetmos. Du kan også servere fufu som alternativ til brød til supper. Hvis det skal være afrikansk , så spiser du med fingrene ved å dyppe fufu i sausen eller suppen.

Noen bruker søtpoteter, som jo er yams, men den afrikanske yams er ikke det samme som de søtpotetene vi har her.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Fufu
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time