Pakora er en stekt snacks fra sør-asia. Den kommer opprinnelig fra India, men har etterhvert blitt mye sett i de tilgrensende landene som Bangladesh, Nepal og Pakistan. I disse landene blir pakora ofte servert før et måltid. De består av grønnsaker, og er en god måte å bruke opp rester på. De blir servert som små, herlige krydrete biter, som ikke ligner på sin opprinnelige grønnsaksform.

Pakora

Pakora – Oppskrift

Det finnes helt klart mange forskjellige oppskrifter på retten der båte grønnsak og krydder varieres. Denne oppskriften er så indisk som den kan bli her i Danmark. Oppskriften er hvertfall indisk, fra den indiske konen til en kollega, men alle ingrediensene må være norske.

Ingredienser for 4-6 personer

  • 1 løk
  • 3 poteter (ca. 250 – 300 g)
  • 2 grønne chilli
  • 1 håndfull fersk koriander
  • 1 ss raspet ingefær
  • 1 ts salt
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts spisskummen
  • ½ ts chillipulver
  • 100 g mel
  • Vann
  • En god dose olje

Slik lager du pakora

  1. Rens og skjær løken opp i tynne skiver og legg dem i en bolle
  2. Skrell potetene og skjær eller rasp dem tynt, legg dem i bollen med løken
  3. Finhakk chili, koriander, ingefær før du tilsetter det i bollen sammen med resten av krydrene
  4. Sil melet i bollen og bland alt sammen med hendene. Sørg for at krydrene blir blandet godt i grønnsakene
  5. Tilsett litt vann om gangen og bland til du har en tykk masse som dekker grønnsakene.
  6. Varm opp en gryte med olje. Sjekk at gryten er varm nok med en liten bit av deigen. Stiger den opp til overflaten igjen er den varm nok.
  7. Lag biter med en spiseskje som du forsiktig legger ned i oljen – ikke legg for mange i – og la dem steke til de er gyldne. Bruk gjerne en hullsleiv til å ta pakoraene opp med når de er kokt. Legg de ferdige pakoraene på kjøkkenpapir. Gjenta til all deigen er kokt.

Server de ferdige pakoraene når de er avkjølt med en ønsket saus eller dipp til.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pakora
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email