Kyllingsuppe kan lages på veldig mange forskjellige måter. Kyllingsuppe med nudler, kyllingsuppe med curry, klar kyllingsuppe, thaisuppe med kylling … ja, jeg kunne bare ha fortsatt.

Kyllingsuppe – Oppskrift

Denne kyllingsuppen jeg har her er en blendet suppe med kyllingbiter i itillegg til andre herligheter. Det er en suppe som kan varme kroppen på kalde dager, men også en suppe du kan servere om sommeren ettersom den er både lett og frisk i smaken. En skikkelig allsidig suppe altså.

kyllingsuppe

Ingredienser til 4 porsjoner

  • 1250 g poteter – ja, det er mange, men de bidrar til å jevne suppen
  • 4 purrer
  • 2 fedd hvitløk
  • 500 g kyllingbrystfileter
  • 2 ss olivenolje
  • 8 ts grønn pesto
  • 1 boks bønner

Slik lager du suppen

  1. Skrell potetene og skjær dem i mindre biter
  2. Del purrrene i ca. like store biter som potetene
  3. Grovhakk hvitløkene
  4. Skjør opp kyllingfiletene i små biter før du koker dem møre i lettsaltet vann  ca. 15 minutter, og la dem tørke av i en sikt
  5. Stek poteter, purre og hvitløk i olje i en stor gryte i et par minutter
  6. Tilsett 1½ – 2 liter vann, kok opp og la blandingen simre i 30 minutter til grønnsakene er møre
  7. Skyll bønnene og la dem dryppe av seg
  8. Blend suppen og smak til med salt og pepper
  9. Legg kyllingbitene i suppen og la dem bli gjennomvarme.

Sett gryten på bordet, legg litt pesto og bønner i hver skål før du heller over suppen.

Jeg pleier også å servere brød til suppen – gjerne naanbrød eller chapati.

Tips: Du kan også erstatte pesto med salsa verde.

Finn oppskriften på andre supper her.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Kyllingsuppe
Published On
Preparation Time
Cook Time