Tomatsuppe høres egentlig bare ut som at det er en suppe som lages av tomater, og det er jo egentlig ikke feil, men det er fortsatt ikke hele sannheten. Det er nemlig andre ingredienser i denne suppen som gjør at den blir skikkelig smakfull.
Mange blender som til en tykk og kremet konsistens, men jeg synes den blir enda bedre når det er litt å bite i. Jeg blender den derfor ikke. Jeg synes også at det er godt når den er litt spicy, men det kan du også bestemme helt selv.
Tomatsuppe med ferske tomater
Du kan gjerne bruke ferske tomater som du selv river av skinnet på, men det tar en del tid. Å flå tomater selv gir en herlig smak dersom tomatene er i sesong, ellers så synes jeg faktisk at tomater på boks gir bedre smak.
Hjemmelaget tomatsuppe – oppskrift
Så jeg bruker altså tomater på boks i min tomatsuppe som du får oppskriften på her
Ingredienser til 4 personer
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 1-2 røde paprika
- Litt olivenolje
- 1 ss rødvinseddik
- 2 bokser hakkede tomater
- 1½ l grønnsaksbuljong
- 250 g pasta – f.eks tortellini
- Parmesan
- Salt og pepper
Tilberedning
- Finhakk hvitløksfeddene
- Finhakk paprika og chili med eller uten kjerner i chili for ekstra styrke
- Stek hvitøk i litt olivenolje i en gryte i ca. 1 minutt
- Tilsett paprika og rødvinseddik og la blandingen simre i ca. 10 minutter
- Tilsett tomater og la blandingen simre i 15 minutter til
- Tilsett til slutt buljong med pasta og la koke videre til pastaen er gjennomkokt
- Smak til med salt og pepper
Server tomatsuppen med raspet parmesan og godt brød til.
Tips til tilbehør
Noen ganger hvis jeg vil lage brødskivene litt mer spennende – ikke det at det egentlig er nødvendig ettersom suppen er såpass god – så drysser jeg litt olivenolje og en skive ost over før jeg steker det i 5-10 minutter i ovnen.
Velbekomme
Trenger du mre inspirasjon til andre supper du kan lage i løpet av høsten, så har jeg laget en rekke oppskrifter her! Prøv deg gjerne på en blomkålsuppe eller gulrotsuppe for andre grønnsaksbaserte suppper