Når jeg hører at det er hvitløksbrød på menyen så tenker jeg med en gang baguetter med hvitløkssmør som er smeltet, fordi baguetten har vært i ovnen eller på grillen – det kalles både hvitløksbaguette- og brød. Men hvitløksbrød kan også være skiver av godt brød smurt med god hvitløksolje og bakt sprøe i ovnen. 

La oss ta det siste ført. Det gode brødet med hvitløksolje. Om du ikke fikk med deg oppskriften på baguette for litt siden, er dette tidspunktet for å prøve denne deilige oppskriften når du skal lage hvitløksbrød. Det behøver ikke å være ferskt brød når du skal lage hvitløksbrød, så du kan bruke de du eventuelt lagde for litt siden, fordi det skal jo ristes. Hvitløksoljen derimot, den lager du selv, med mindre du har en som er usannsynlig god. 

Hjemmelaget hvitløksbrød – oppskrift

Lager du selv hvitløksolje, altså som i større mengder, skal du selvfølgelig bruke den, da den sikkert har trukket og garantert er bedre enn en helt fersk en. 

10 skiver hvitløksbrød

15M

Middag

Ingredienser

 • 5 fedd hvitløk
 • ½ dl god olivenolje
 • 2 ts tørket basilikum
 • 1 ss sitronsaft
 • 10 tynne skriver godt hvetebrød – ca. 1 cm tykkelse
 • Salt

Slik lager du hvitløksbrød

 1. Forvarm ovnen på 220°C varmluft. 
 2. Pil hvitløken, finhakk dem og ha dem i oljen. 
 3. Tilsett basilikum, sitronsaft og litt salt og bland det godt sammen.  
 4. Legg brødskivene på en stekeplate med bakepapir og smør dem med hvitløksoljen. 
 5. La det trekke 5 minutter, før du setter dem i ovnen i ca. 5 minutter, eller til de er gyldne og sprø. 

Hvitløksbrød skal serveres med de er lagd. 

Hvis du bruker et "lite" brød, som ciabattabrød eller lignende, så skjær skivene på skrå, så blir de litt større. 

Hjemmelaget hvitløksbaguette - oppskrift

Du kan kjøpe hvitløksbrød eller baguette i en matbutikk. De er ferdig og klare til å bli stekt. Men du kan også lage dem selv. du kan kjøpe en ferdig baguette, men da kunne du jo like så godt kjøpt det med hvitløk i, så selvfølgelig baker du en baguette selv - så kan du også bestemme størrelsen, om det skal være tomanns eller seksmanns. 

Ingredienser til 2 lange baguetter

 • 2 fedd hvitløk
 • 100 gram mykt smør - stuetemperatur
 • 5 ss finhakket persille
 • 1-2 ss sitronsaft
 • 2 lange baguetter
 • Salt og pepper

Fremgangsmåte

 1. Pil hvitløksfeddene og press dem ned i det myke smøret. 
 2. Bland smør, hvitløk, hakket persille, et par skvett sitronsaft, salt og pepper godt sammen, så alt blir jevnt fordelt i smøret. 
 3. Rull smøret inn i bakepapir og legg det i fryseren i en halvtimes tid, til det er blitt litt hardt, men ikke dypfrossent.
 4. Forvarm ovnen på 180°C varmluft. 
 5. Skjær dype snitt på skrå i baguetten - akkurat som du ville skjær over dem - men ikke helt igjennom, kun ca. ¾ igjennom. 
 6. Skjær skriver av hvitløkssmør - så mange som du har laget i snitt i baguettene - og ha forsiktig en skive smør ned i hvert snitt i baguettene og klem lett sammen. 
 7. Legg hvitløksbrød eller baguettene på et stekebrett med bakepapir og sett dem i ovnen i ca. 10 minutter eller til smøret er smeltet

Hvitløkssmøret kan også brukes til å smøre på f.eks lune pogaca eller liknende. Hvitløksbrød er også godt å grilles på sommeren. Ta hvitløksbrød med på tur på ski eller i skogen og varm dem på bålet. 

 

 

 

 

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Hvitløksbrød
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 11 Review(s)