Pogaca er en type kuvertbrød som kommer fra Balkan, men er også populære i mange land i Sør-Europa og Sørøst-Euroa. Brødet ble tradisjonelt stekt i asken fra bålet, men blir nå selvfølgelig også laget i stekeovn.
Pogaca er fylt brød. De kan være fylt med alt fra poteter, hakket kjøtt eller ost. Frø, kjerner eller krydder blir gjerne enten tilsatt i deigen eller strødd på toppen.
Pogaca – Oppskrift
Jeg lager ikke pogaca på den tradisjonelle måten, jeg steker dem nemlig i ovnen. Det er ikke så ofte jeg hverken har tid eller mulighet til å bruke et bål. Disse har jeg også fylt med kremost, ja helt klassisk kremost. Andre oster som smelter i ovnen er selvfølgelig også helt herlig.
Ingredienser for 10-12 stykker:
- 1¼ dl melk
- 25 g gjær
- 1 egg
- ½-¾ dl olivenolje
- 5 dl hvetemel
- 1½ ss sukker
- ½ ss salt
- 150 g kremost naturell
- Egg til pensling
- Nigellafrø
Slik lager du Pogaca:
- Varm opp melken til den er fingervarm før du løser opp gjæren i melken
- Tilsett egg, olje, mel, sukker og salt
- Bland alt sammen til en sammensatt deig
- La den heve tildekket i ca. 1 time og deigen har blitt fordoblet
- Elt godt gjennom deigen
- Del deigen i 10-12 like store stykker på størrelse med et egg
- Lag hver deigklump rund og flat før du legger 1 ss kremost i midten, klemmer igjen og former til en bolle og legger på et stekebrett
- La bollene etterheve tildekket i ca. 30 min
- Forvarm ovnen til 175° C
- Sammenpisk egget før du pensler det på pogacaene og pynter med nigellafrø
- Stek dem i ovnen i 25-30 minutter og de har en fin gylden farge
Velbekomme
![recipe image](https://godtnoe.no/wp-content/uploads/2018/06/pogaca.jpg)