Pogaca er en type kuvertbrød som kommer fra Balkan, men er også populære i mange land i Sør-Europa og Sørøst-Euroa. Brødet ble tradisjonelt stekt i asken fra bålet, men blir nå selvfølgelig også laget i stekeovn.

Pogaca er fylt brød. De kan være fylt med alt fra poteter, hakket kjøtt eller ost. Frø, kjerner eller krydder blir gjerne enten tilsatt i deigen eller strødd på toppen.

pogaca

Pogaca – Oppskrift

Jeg lager ikke pogaca på den tradisjonelle måten, jeg steker dem nemlig i ovnen. Det er ikke så ofte jeg hverken har tid eller mulighet til å bruke et bål. Disse har jeg også fylt med kremost, ja helt klassisk kremost. Andre oster som smelter i ovnen er selvfølgelig også helt herlig.

Ingredienser for 10-12 stykker:

  • 1¼ dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 egg
  • ½-¾ dl olivenolje
  • 5 dl hvetemel
  • 1½ ss sukker
  • ½ ss salt
  • 150 g kremost naturell
  • Egg til pensling
  • Nigellafrø

Slik lager du Pogaca:

  1. Varm opp melken til den er fingervarm før du løser opp gjæren i melken
  2. Tilsett egg, olje, mel, sukker og salt
  3. Bland alt sammen til en sammensatt deig
  4. La den heve tildekket i ca. 1 time og deigen har blitt fordoblet
  5. Elt godt gjennom deigen
  6. Del deigen i 10-12 like store stykker på størrelse med et egg
  7. Lag hver deigklump rund og flat før du legger 1 ss kremost i midten, klemmer igjen og former til en bolle og legger på et stekebrett
  8. La bollene etterheve tildekket i ca. 30 min
  9. Forvarm ovnen til 175° C
  10. Sammenpisk egget før du pensler det på pogacaene og pynter med nigellafrø
  11. Stek dem i ovnen i 25-30 minutter og de har en fin gylden farge

Velbekomme

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Pogaca
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email