Jeg har aldri helt forstått poenget med blomkålpure … er det en saus, er det en mos, eller er det en mellomting? Det jeg til gjengjeld forstår, det er smaken … blomkålpure smaker nemlig helt fantastisk – en veldig god måte å få i seg blomkål selvom man ikke er så glad i kål.

Blåmkålpure tar heller ikke så lang tid å lage – etter ca. et kvarters er den ferdig.

Blomkålpure er litt av alt

Blomkålpure kan faktisk brukes til flere ting. Den kan for eksempel brukes som tilbehør istedenfor salat, dampede grønnsaker eller lignende – bare bruk dampet blomkål med ristede mandel- eller bacon-biter.

Blomkålpure kan også serveres som en forret – for eksempel med rødvinskokte chorizopølser til.

Eller du kan bruke den som en slags duppe – en bunn som du kan legge stekt fisk eller kjøtt på som til den tradisjonsrike husmannskosten flesk og duppe.

Oppskrift på blomkålpure

Her er nettopp en oppskrift på blomkålpure brukt som duppe. Stekt sideflesk med blomkålpure og stekte aspargespoteter

Dette trenger du til 4 personer:

  • 12 skiver lettsaltet sideflesk
  • 800g aspargespoteter
  • 1 ss olje
  • 15g smør
  • 1 stort blomkålhode
  • 3/4 dl fløte (matfløte eller kremfløte)
  • Sitronsaft fra 1 hel sitron
  • Solsikkekjerner
  • Chillipepper
  •  Litt frisk mynte
  • Salt og pepper

Slik tilbereder du stekt flesk med blomkålpure og stekte aspargespoteter

  1. Stek flesket sprøtt på en stekepanne uten fettstoff. Smak til med salt og pepper.
  2. Vask og tørk potetene.
  3. Varm olje og smør i en stekepanne og stek potetene under lokk til de nesten er møre. Strø over med salt, og rist pannen et par ganger underveis.
  4. Skyll blomkålen, og del den i mindre biter – jo mindre bitene er, jo raskere vil de koke.
  5. Kok blomkålen i lettsaltet vann til den er mør.
  6. Hell av vannet fra blomkålen i en bolle før du moser blomkålen med fløten. Spe på med litt og litt kokevann inntil pureen får en fin konsistens.
  7. Smak pureen til med salt, pepper og sitronsaft
  8. Tilsett litt chillipepper
  9. Tilsett solsikkekjerner og cillipepper på potetene rett før de er ferdige.
  10. Fordel blomkålpureen på fire tallerkener, før du legger på 3 skiver flesk og pynter med poteter ved siden av, og maten er servert!

Håper det smaker, og nyt den herlige og sunne blomkålpureen.

Les mer om flere av våre andre blomkålretter her.

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Blomkålpure
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)