Blomkålpizza er en enkel og rask middag. Du rekker ikke engang å bestille og hente en pizza på samme tid. Men det er ikke den eneste fordelen med denne pizzaen. En blomkålpizza er nemlig også sunnere, uten gluten og med et lavere innhold av stivelse og fett enn take-out pizzaen,samtidig som den er en utmerket mulighet til å få inn noen ekstra grønnsaker, spesielt hos ungene, uten at de trenger å merke det.Selv med disse fordelene er blomkålpizzaen like god som vanlig pizza.
Det tar vel ca. en 1/2 time å lage en blomkålpizza. Nå er det selvsagt ikke slik at blomkålen er fyllet i pizzaen, men faktisk hovedingrediensen i selve deigen – eller rettere sagt revet blomkål, altså blomkålris. Fyllet på pizzaen bestemmer du helt selv.
Oppskrift på blomkålpizza
Du bestemmer som sagt selv fyllet på pizzaen din selv. Her gir jeg et forslag som tar utgangspunkt i en klassisk og enkel pizza med skinke, ost og tomat.
Ingredienser til en pizzabunn:
- 1 blomkålhode
- 1-2 hvitløksfedd – etter smak og behov
- 30g parmesan
- 30g mozarella
- 1 egg
- 1 ts oregano
- Litt olje
Forslag til fyll:
- 140g tomatsaus, hakkede tomater eller tomatpure
- 250g skinke
- 100g mozarella
Slik lager du blomkålpizzaen
- Sett ovnen op 220 °C med en bakeplate i
- Ta av de grønne bladene fra blomkålen før du rasper den, slik at den får samme struktur som ris – blomkålris
- Hell blomkålrisen i en bolle, tildekk den, og sett den i en mikrobølgeovn i ca. fire minutter.
- Legg blomkålrisen over på et håndkle, og la dem kjøle seg ned
- Rasp opp parmesan og mozarella, og bland de sammen
- Mos så mye væske som mulig ut av blomkålrisen ved å vri/presse håndkleet over vasken.
- Bland blomkålrisen, egg, hakket hvitløk og oregano godt sammen
- Pensl litt olje på et bakepapir før du fordeler og former deigen på bakepapiret
- Fjern eventuelt mer væske ved å tørke av bunnen med litt tørkepapir
- Ta stekeplaten ut av ovnen og legger bakepapiret med pizzabunden på denne
- Stek pizzabunnen i ovnen i ca. 10 minutter inntil den blir gyldenbrun
- Imellomtiden forbereder vi fyllet til pizzaen ved å kutte skinken i strimler og rasper osten.
- Ta stekeplaten ut av ovnen, og fordel først tomatsausen, hakkede tomater eller tomatpure på pizzabunden.
- Fordel skinken og deretter revet ost på pizzaen
- Stek pizzaen fem minutter til, inntil osten har smeltet
Blomkålpizza er tilpasset LCHF
Nettopp fordi det ikke er noe mel (stivelse) i en blomkålpizza er den også velegnet dersom du følger LCHF dietten.
Du må bare bruke fyll innenfor de produktgruppene som anbefales innen LCHF dietten, som for eksempel kjøtt, fisk, skalldyr, egg og grønnsaker, osv., og unngå de produktene som man anbefaler å ikke spise, som f.eks frukt, pasta, ris, rotgrønnsaker osv.
Blomkålpizza har et lavt innhold på kalorier
En blomkålpizza inneholder knappe 75 kalorier pr 100gr. En pizzadeig laget med mel, gjær, vann, salt og olje inneholder til sammenligning 200 kalorer pr 100 gr, mens en kjøpt pizzadeig inneholder helt opp til 250 kalorier. Sagt på en annen måte, så sparer du ganske mange kalorier i det daglige kaloriregnskapet ved å velge en blomkålpizza fremfor et annet alternativ.
Nedenfor finner du en engelsk video om hvordan man lager blomkålpizza.
Dersom du ønsker å gå ned i vekt eller ønsker en enkel, rask og sunn hverdagspizza , så er blomkålpizzadeig noe for deg. Som du kan lese her så er jo blomkålpizzadeigen raskere en vanlig pizzadeig, raskere enn kjøpepizza og vesentlig billigere! Velbekomme!