Maispannekaker med fyll er skikkelig godt, og har en følelse av fastfood over seg. Det gjør selvfølgelig at maispannekaker er en suksess blandt unge, både å tilberede og servere.

Fyllet kan dere variere på mange forskjellige måter. Det mest vanlige er nok å servere det litt som taco med krydret kjøttdeig med grønnsaker, salsa og rømme til. Du kan også fylle dem med krydret sopp, løk og paprika for en vegetarisk variant, eller med kylling eller fisk. Det er kun fantasien som setter grenser. Du vil helst ikke ha for store biter eller ben i fyllet.

Maispannekaker kan sees som en annerledes versjon av tex-mex tilbehør, altså et alternativ til tortilla-lefser og taco-shell.

Maispannekaker

Maispannekaker – oppskrift

Maispannekaker er enkle å lage, smaker fantastisk og er mettende. Det er derfor en stor favoritt hos oss, og et mer spennende variant enn de ellers nøytrale middagspannekakene.

De kan lages som en enkel og rask middag ved å tilberede både fyllet og pannekakene tidligere. Pannekakene kan til og med lages i store porsjoner og fryses.

Når du så skal spise, så trenger du bare å legge fyll i pannekakene og gratinere dem i ovnen.

Ingredienser til 4 personer

 • 2 ss hvetemel
 • 100 g maismel
 • 2 dl melk
 • 3 egg
 • Smør

Slik lager du maispannekaker

 1. Bland mel og maismel sammen før du pisker inn melken litt etter litt
 2. Pisk inn eggene
 3. La røren stå tildekket i kjøleskap i minst 30 minutter. Den kan godt stå noen timer også dersom du vil lage den en stund før
 4. Lag gjerne fyllet mens røren står i kjøleskapet
 5. Rør gjennom røren før du begynner å steke den
 6. Stek pannekakene på i en varm stekepanne med smør. En av gangen. Legg de ferdigstekte pannekakene på en tallerken. Dersom dere skal spise med en gang kan du holde dem varme med aluminiumsfolje.

På bildet har jeg fylt pannekakene med en kjøttsaus laget av oksekjøttdeig, raspet gulrøtter og purre og smakt til med chilipaste og søt mango chutney. I tillegg har jeg brukt tomater, salat og revet ost. Men fyll dem selv med det du og dere foretrekker.

Dersom dere har varmt fyll og pannekaker kan dere rulle pannekakene rundt fyllet og spise dem.

Ellers så kan du også rulle pannekakene med fyllet og legge dem i en ildfast form med kanten ned slik at de ikke kan åpne seg i ovnen. Legg revet ost over pannekakene og gratiner dem i en forhåndsvarmet ovn på 225° C i ca. 8 minutter.

Andre forslag til fyll

Det er mange ulike variasjoner av fyll som passer i disse pannekakene, men dersom du trenger litt mer inspirasjon så har jeg noen gode forslag her!

 • Kjøttsaus – gjerne med sterke smaker dersom dere liker det.
 • Pulled pork – en populær rett som passer bra i disse maispannekakene. Kombiner gjerne med paprika. Minner om Carnitas som jo også er meksikanske
 • Kalkun eller kylling i strimler – enkelt, men krydr dem gjerne med litt indiske krydder som karri eller garam masala
 • Kofta –  kjøttboller i krydret tomatsaus
 • Diverse grønnsaker – bruk rester du har liggende i kjøleskapet. Bland gjerne med en tzatsiki
Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Maispannekaker
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time