Kjøttsaus er en rett som kan varieres i det uendelige. Kjøttsaus er videre en god måte å strekke kjøttet på om dere plutselig blir flere enn forventet ved middagsbordet. Endelig er kjøttsaus en rett som ikke trenger å ta veldig lang tid å lage, men du kan godt la den stå og simre i et par timer hvis du ønsker det.

For hakket kjøtt med findelte grønnsaker går veldig raskt å tilberede, men det blir bare bedre ved å stå å simre slik at de forskjellige ingrediensene tar og gir smak til hverandre.

Kjøttsaus

Kjøttsaus – Oppskrift

Har jeg mulighet til det så setter jeg kjøttsausen over et par timer før vi skal spise den. Den passer jo seg selv, og tiden men over gryten blir ikke lengre. Til gjengeld får jeg en appetittvekkende duft gjennom hele huset.

Dette trenger du til 4 personer

  • 1 stor løk
  • 2-3 hvitløksfedd
  • 1 purre
  • 2 selleristenger
  • 500 g hakket oksekjøtt
  • 1 boks hakkete tomater
  • 1 liten boks tomatpure
  • Olje til steking
  • 1 dl tørr rødvin – kan erstattes med vann, spesielt om du ikke har tenkt til å koke sausen i flere timer
  • 3 dl buljong – hønse-, okse-, eller grønnsaksbuljong
  • 1 ts paprika
  • tørket oregano
  • 1 skvett balsamicoeddik
  • Salt og pepper

Slik tilbereder du kjøttsausen

  1. Grovhakk løken og finhakk hvitløken
  2. Snitt purre og selleri i fine skiver
  3. Stek kjøttet i litt olje i en gryte slik at det bruner
  4. Tilsett løk og purre, og stek videre
  5. Tilsett hvitløk og selleri
  6. Deretter tilsetter du rødvin, hakkete tomater, tomatpure, buljong og krydder
  7. La alt simre i minst 10-15 minutter, til grønnsakene er møre, men gjerne i et par timer under lokk. Rør rundt noen ganger
  8. Smak til med balsamicoeddik, salt og pepper.

Kjøttsausen smaker fantastisk med kokt spaghetti. Kok eventuelt spaghettien litt mindre enn det som står på pakken og bland den de siste minuttene i kjøttsausen.

Kjøttsausen er også veldig god med potetmos. Bruk den også på pizza, gnocchi, fylte paprikaer, calzone, cannelloni, i cottage pie og lignende retter.

Unngå å kaste mat

Kjøttsausen kan helt utmerket fryses. Lag en stor prosjon og frys ned. Sausen kan også fint stå 3-5 dager i kjøleskapet og bare varmes opp igjen.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Kjøttsaus
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time