Cannelloni er rett og slett store pastarør som blir fylt. Du kan fylle dem med hva du måtte ønske, enten du ønsker sydlig smak av sol og varme – eller varme ingredienser som varmer deg om vinteren, ja, alt mulig altså! Får du ikke tak i disse spesielle cannelloni rørene kan du enkelt og greit bruke pastaplater – lasagneplater som du ruller som rør rundt fyllet.
Bruker du lasagneplater kan det være lurt å dele dem i bredden slik at de blir enklere å kontrollere, og ikke gir deg et seigt og hardt pastalag.
Cannelloni – Oppskrift
Cannelloni fylles ofte med spinat og enten ricotta eller mozzarella, eller med okeskjøtt og tomat – da blir det nesten som lasagne bare uten ostesausen. I denne oppskriften har jeg valgt å gjøre nettopp det, altså fylle de med kjøtt- og tomatsaus.
Ingredienser til 12 cannellonier
- 1 løk
- 5 fedd hvitløk
- Olivenolje til steking
- 300 g kjøttdeig av okse
- 1 liten håndfull basilikum
- 1 boks hakkede tomater
- 2 ts tørket oregano
- 12 cannellonier eller 6 lasagneplater – tørkede lasagneplater må kokes i ca. 5 minutter slik at du kan dele og rulle dem
- Litt revet parmesan
- Salt og pepper
Slik lager du cannelloni
- Hakk løk og 2 fedd hvitløk
- Stek dem brune i litt olje før du tilsetter kjøttdeig som du steker brunt
- Tilsett 2 ss hakkede tomater sammen med hakket basilikum og smak til med salt og pepper
- Hakk de resterende 3 fedd hvitløk
- Stek de også i litt olje før du tilsetter resten av boksen med hakkede tomater, og varmer opp
- Smak til med oregano, salt og pepper
- Fordel kjøttfyllet i pastaen før du legger dem i en smurt ildfast form
- Hell tomatsausen over og sørg for at pastaen er dekket
- Stek i en forhåndsvarmet ovn på 185 °C
- Strø parmesan over rett før servering
Tilbehør til cannelloni med kjøttdeig
Cannelloni med kjøttdeig smaker godt med en enkel salat til. Det kan være en spinatsalat, eller en salat med lik mengde ruccola og basilikum med en dressing laget av 1 del hvitvinseddik blandet med ca dobbelt så mye olivenolje smakt til med salt og pepper.
Velbekomme