Carnitas kommer fra det meksikanske kjøkken. Ordet carnitas betyr egentlig bare “litt kjøtt”. Carnitas lages ved å la svinekjøtt simre ved lav varme i tre til fire timer, slik at du får ekstremt mørt og saftig kjøtt. Kjøttet skal være såpass mørt at det uten problemer kan findeles.

I bunn og grunn er det, det vi her hjemme på godt norsk kaller for “pulled pork”. Kjøttet fylles i tortillaer, tacos, burritos eller lignende.

Carnitas

Carnitas – Oppskrift

Du behøver faktisk ikke å bruke riktig så mange timer på det, om du deler kjøttet i mindre biter.

Ingredienser til 4 personer

  • 1 kg nakkekam uten fett
  • 2-3 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 chilli
  • 2 ss koriander
  • 1 kanelstang
  • 1½ ts paprika
  • 2 håndfuller oregano
  • 2 appelsiner
  • Mais- eller hvetetortilla
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skjær opp kjøttet i store biter, og brun dem i olje – noen biter kjøtt av gangen, i flere omganger slik at kjøttet ikke ligger å koker i kraften
  2. Legg det brunede kjøttet i en ovnsikker gryte med lokk
  3. Sett ovnen til 180 °C
  4. Hakk hvitløksfeddene og chillien fint, og skjær kanelstangen i mindre biter
  5. Legg hvitløk, chilli, koriander og kanel sammen med kjøttet
  6. Press appelsinsaft sammen med kjøttet
  7. Krydre kjøttet med salt og pepper
  8. Rør rundt i kjøttet, så krydrene blander seg med kjøttet og saften, sett på lokk og sett gryten i ovnen i ca. 2 timer
  9. Findel kjøttet ved å dra det fra hverandre med to gafler
  10. Legg det i tortillaer, gjerne med en klatt rømme og nyd.

Carnitas er også nydelig med salsa og fersk koriander. Prøv også våre andre meksikanske retter.

Velbekomme

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Carnitas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time