Carnitas kommer fra det meksikanske kjøkken. Ordet carnitas betyr egentlig bare «litt kjøtt». Carnitas lages ved å la svinekjøtt simre ved lav varme i tre til fire timer, slik at du får ekstremt mørt og saftig kjøtt. Kjøttet skal være såpass mørt at det uten problemer kan findeles.

I bunn og grunn er det, det vi her hjemme på godt norsk kaller for «pulled pork». Kjøttet fylles i tortillaer, tacos, burritos eller lignende.

Carnitas

Carnitas – Oppskrift

Du behøver faktisk ikke å bruke riktig så mange timer på det, om du deler kjøttet i mindre biter.

Ingredienser til 4 personer

  • 1 kg nakkekam uten fett
  • 2-3 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 chilli
  • 2 ss koriander
  • 1 kanelstang
  • 1½ ts paprika
  • 2 håndfuller oregano
  • 2 appelsiner
  • Mais- eller hvetetortilla
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skjær opp kjøttet i store biter, og brun dem i olje – noen biter kjøtt av gangen, i flere omganger slik at kjøttet ikke ligger å koker i kraften
  2. Legg det brunede kjøttet i en ovnsikker gryte med lokk
  3. Sett ovnen til 180 °C
  4. Hakk hvitløksfeddene og chillien fint, og skjær kanelstangen i mindre biter
  5. Legg hvitløk, chilli, koriander og kanel sammen med kjøttet
  6. Press appelsinsaft sammen med kjøttet
  7. Krydre kjøttet med salt og pepper
  8. Rør rundt i kjøttet, så krydrene blander seg med kjøttet og saften, sett på lokk og sett gryten i ovnen i ca. 2 timer
  9. Findel kjøttet ved å dra det fra hverandre med to gafler
  10. Legg det i tortillaer, gjerne med en klatt rømme og nyd.

Carnitas er også nydelig med salsa og fersk koriander. Prøv også våre andre meksikanske retter.

Velbekomme

Summary
recipe image
Recipe Name
Carnitas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time