Når jeg lager middagspannekaker vil jeg helst ha dem så smaksnøytrale som mulig. Dette gjør at jeg kan tilsette akkurat det fyllet og krydre det med akkurat det jeg har lyst på uten at det bli ødelagt av at pannekakene smaker av timian, paprika, karri eller noe annet.

Jeg lager som regel deobbel porsjon av pannekakerøren. Så kan jeg legge noen i fryserens, slik at jeg kan lage rask og enkel middag med fylte pannekaker en annen dag.

Matpannekaker

Middagspannekaker – oppskrift

Middagspannekaker er egentlig raske å lage, det tar bare litt ekstra tid på grunn av stekingen. Men gode det blir de, selv om de er nøytrale i smaken.

Ingredienser til ca. 8 matpannekaker

 • 3 egg
 • 3½ dl melk
 • 130 – 150 g mel – du kan bruke hvetemel, rugsmel, fullkornsmel, ja den/de du foretrekker. Bland gjerne to meltyper
 • Salt og pepper
 • Smør til steking

Slik lager du matpannekaker

 1. Pisk egg, melk, salt og pepper sammen
 2. Tilsett mel litt om gangen mens du hele tiden pisker for å unngå klumper. Tilsett mel til du får riktig konsistens på røren.
 3. La deigen stå kjølig i 30 minutter
 4. Varm opp en stekepanne med litt smør i.
 5. Når stekepannen er varm tilsetter du nok røre til å dekke hele bunnen på stekepannen. Fordel det ut over hele pannen ved å snu og vende på stekepannen
 6. Snu pannekaken og stek den på den andre siden når det begynner å komme små hull i den og den er gylden i fargen
 7. Vent til pannekaken er gylden på begge sider og legg på en tallerken. Tildekk gjerne de ferdigstekte pannekakene med aluminiumsfolje for å holde dem varme
 8. Gjenta til du har brukt opp hele røren

Middagspannekaker med fyll

Du skal selvfølgelig servere noe til disse pannekakene. Og nå er det ikke snakk om syltetøy og is – du kan jo godt, men for en middag så metter det mer og er sunnere med mange andre ting.

Middagspannekaker kan gjerne fylles med forskjellige rester fra andre retter, så går det raskt å lage.

Noen gode fyll er for eksempel laks med en saus og salat, kjøttboller med tzatsiki eller kjøttsaus.

På bildet over ser du et annet eksempel med kjøttdeig, revet ost og gulrot.

Det er enkelt å fylle pannekakene, hver enkelt kan selv fylle dem med et par skjeer med fyllet som legges midt på pannekaken i en strimmel før pannekaken rulles rundt.

Ovnsbakte middagspannekaker

Du kan også lage middagspannekaker i ovnen. Spesielt dersom fyllet eller pannekakene ikke er varme. Da ruller du sammen pannekaker med fyllet, legger dem i en ildfast form og legger revet ost over. Sett formen i ovnen ved 200° C og stek til osten begynner å smelte og både pannekakene og fyllet har blitt varmt.

Velbekomme

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Middagspannekaker
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time