Pulled pork er rett og slett en amerikansk herlighet av langtidsstekt svinekjøtt. Navnet kommer rett og slett av trukket svinekjøtt, ettersom kjøttet stekes såpass lenge at det blir så mørt at det bare kan trekkes fra hverandre i små biter. Pulled pork, eller trukket svinekjøtt, har i økende grad blitt veldig pupulært de siste årene. Pulled pork er det mest populære av langtidsstekt kjøtt som kan trekkes fra hverandre, men det gjøres med lammekjøtt, kyllingkjøtt, kalkunkjøtt og biff.

Pulled pork lages altså ved å bli grillet over trekull i 12-15 timer. Når det blir tilberedt så lenge blir det så mørt at det kan trekkes fra hverandre, nesten i frynser.  Opprinnelig skal kjøttet legges i en «rub», eller krydderblanding i en halv til en hel dag før det stekes.

pulled pork

Pulled pork i ovn – Oppskrift

Så, som du kanskje har lest, så er ikke dette noe du kan lage som en rask hverdagsmiddag. Det kan dog lages raskere. Dropp «rub»-tiden, og mariner heller kjøttet i noe godt krydder, og stek kjøttet i ovnen ved høyere varme enn de 110°-130° C grillen har.

Dette trenger du

 • Nakkekam – uten fett
 • Løk – 1 løk pr 200 g kjøtt
 • Rød chilli – ½ pr 200 g kjøtt
 • Spisskummen
 • Nellik
 • Salt og pepper
 • Vann

Slik lager du pulled pork

 1. Forvarm ovnen til 170° C
 2. Legg steken i ildfast form som akkurat har plass til kjøttet. Formen skal ikke være for stor
 3. Finhakk løk og chilli som du blander med spisskummen, nellik, salt og pepper.
 4. Gni krydderblandingen godt inn i hele kjøttstykket
 5. Hell vann i formen – bare et par dl – og legg aluminiumsfolje over
 6. Sett formen i ovnen og stek til kjøttet er såpass mørt at det kan trekkes fra hverandre med et par gafler – mellom 4-6 timer avhengig av størrelsen på kjøttet. Kjernetemperaturen skal være på 92° C. Skjærer du opp kjøttet i tykke skiver før du steker det kan det holde med 2-3 timer, men noe av saftigheten vil forsvinne.
 7. Følg med på væskestanden. Dersom det blir for tørt må du tilsette mer væske, men blir det for mye må du helle noe ut.
 8. La kjøttet hvile ca et kvarter før servering.

Det vanligste er nok å spise pulled pork i hamburgerbrød, pannekaker, pitabrød eller som topping på en pizza, men du kan også servere det i andre former og varianter.

Uannsett bør du beregne ca. 150-200 g kjøtt pr person.

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Pulled pork
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time