Pitabrød er morsomme å lage. Hjemmelagde pitabrød, som det meste man lager selv, smaker dessuten også mye bedre enn de du kjøper ferdig i butikken. Når du først har prøvd å lage dine egne en gang, så blir du fort irritert når du har plukket med deg nok en pakke fra butikken. Det er jo unektelig raskere og mer lettvint enn å bake dem selv. Eller rettere sagt steke dem, for ja, disse blir stekt på stekepannen.

Det som gjør at det er morsomt å lage pitabrød selv, er at du virkelig kan SE hva som foregår Ja, se hva som foregår med ingrediensene. Du ser helt fra begynnelsen hvordan vann og gjær bobler i bollen, til at de eser ut på pannen når de blir varmet, og hulrommet i brødet lages nesten magisk slik at du får fylt brødet.

pitabrød

Pitabrød – oppskrift

Jeg blir aldri lei av å se på disse bli laget hvert fall, og ikke minst barna da selvfølgelig. De elsker det når vi sammen kan lage pitabrød og se hvordan brødene blåser seg opp. De venter alltid på at de skal sprekke, men på magisk vis faller sammen igjen.

Ingredienser til 12 pitabrød

  • 3dl vann
  • 25 g gjær
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 500 g mel

Fremgangsmåte

  1. Legg fingervarmt vann i en bolle før du løser opp gjæren.
  2. Tilsett sukker og la væsken stå på kjøkkenbenken til den begynner å boble – etter ca. 20 minutter
  3. Bland salt i melet, hell over i væsken og elt alt sammen til en sammensatt deig
  4. La deigen heve tildekket i 1 time
  5. Del deigen i 12 like store deler og rull dem til tynne pannekaker.
  6. La dem heve i ca. 15 minutter.
  7. Stek hvert brød på en tørr stekepanne til de er gjennomstekte på og gyldne på begge sider. Snu dem underveis – hele prosessen tar bare et par minutter pr brød.

Tips 1: Hold dem varme i ovnen når du skal lage mange

Tips 2: Legg de ferdige utrullete brødene i rekkefølge slik at du kan begynne å steke brødene 15 minutter etter at du begynte utrullingen

Tips 3: For grovere pitabrød kan du blande 350 g hvetemel med 150 g fullkornsmel i stedet for å bare bruke hvetemel.

Pitabrødene kan så spises fylt med alt fra ferske grønnsaker og saus eller pulled pork, kjøttboller eller fiskekaker

Summary
recipe image
Recipe Name
Pitabrød
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email