Det er enkelt å lage fiskekaker. Man kjøper bare en pakke i butikken som var varmer på pannen. Blander en pose Hollandaisepulver med smør og melk til en saus. Serverer med en porsjon ris fra kokepose. Og så har du en rask middag! Eller …?

Det er faktisk ikke så vanskelig å lage sin egen fiskefarse. Og den kan til og med lages av stort sett all salgs fisk. Så den oppskriften du får her er egentlig en grunnoppskrift som du kan variere i det uendelige og tilsette akkurat den smaken du måtte ønske.

Tilbehør til fiskekaker

Hva du serverer til dine hjemmeblandete og hjemmelagde fiskekaker er en smakssak. Du kan for eksempel servere med den klassiske remuladen  eller kanskje persillesaus sammen med enten poteter eller ris. Eller som jeg har gjort her: kokte poteter, tomatsalat og hollandaisesaus – om jeg lagde den fra bunnen? … Den ble smakt til med sitron.

Fiskekaker

Fiskekaker – Oppskrift

Denne oppskriften gir 15-16 fiskekaker – så det er hvertfall nok til 4 voksne normalspisere.

Fiskefarsen kan godt hvile en stund – gjerne et par timer før den steker. Husk derfor å lage farsen i god tid på forhånd.

Du trenger

 • 500 g rå fisk uten skinn og ben – jeg har fått et godt resultat med hyse og torskefilet. Bland gjerne forskjellig fisk
 • 2 dl fløte
 • 1 egg
 • Litt revet muskatt
 • Andre krydder eller krydderurter, for eksempel løk, paprika, karry, eller droppes helt
 • Smør eller olje til  steking
 • Salt og pepper etter smak

Slik lager du fiskekaker

 1. Del opp fisken i mindre biter før du blender den klumpfri med litt salt
 2. Bland inn fløten
 3. Rør egget inn i farsen
 4. Krydr den med ønsket krydder
 5. La farsen stå tildekket i kjøleskapet i ca. 1½ time eller lengre.
 6.  Varm stekepannen med fett før du former farsen til små kaker, og steker ved moderat varme i 6-7 minutter på hver side intill de er gjennomstekte.

Så gjenstår det bare å dekke bordet og servere fiskekakene med noe lekkert tilbehør.

Hjemmelaget remulade til fiskekaker

Det er faktisk ikke så vanskelig å lage hjemmelaget remulade som passer til fiskekaker. Du trenger ca. 2-3 ss majones, 1 dl yoghurt eller creme fraiche, og 1-2 ss finhakket syltet agurk. Bland alt sammen og smak deretter til med purre, salt og pepper. Tilsett gurkemeie for å få den gule fargen. Du kan også eksperimentere med flere ingredienser som karry eller kapers i remuladen.

Trenger du mer inspirasjon til fristende fiskeretter?

Velbekomme!

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Fiskekaker
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)