Ostekake er en av de kakene som har blitt laget i mange forskjellige kulturer og på mange forskjellige måter. Likheten er kun det at ost på forskjellige måter er an av grunningrediensene. Den amerikanske varianten er i økende populæritet. En meget populær versjon er den amerikanske versjonen. Den blir også ofte kalt for «cheesecake», altså ved sitt amerikanske navn. Kaken kom til Norge på 80-tallet da vi  begynte å bruke mejeriproduktene som kvarg, kremost og cottage cheese i matlagning. Den amerikanske ostekaken er nemlig basert på kremost. Tidligere hadde vi, som andre europeiske land laget ostekaker med fløte, egg og sukker. Denne «nye» ostekaken invaderte landet og ble raskt meget populær, og det er den fortsatt.

Første gang jeg hørte om – eller så –  kaken var jeg skeptisk. Jeg er glad i ost, men i kake, det synes jeg kanskje var en litt rar kombinasjon. Men så er det jo faktisk  ikke snakk om vanlig skjæreost. Mange som ikke kunne drømme om å spise ren ost, spiser gjerne ostekake.

En amerikansk ostekake er en kake basert på kremost. Du kan finne den i mange forskjellige versjoner. Du kan finne de med gele lokk, andre uten, noen som er stekt og andre som ikke er det. Ostekakene består som regel alltid av en fast bund med en herlig ostekrem,  og så er det toppingen som variereres på toppen. Dette kan være, gele, frukt, sjokolade, kjeks, krem, eller en kombinasjon.

 

 

Ostekake

Oreo ostekake – oppskrift

Her får du en oppskrift på en av mine favoritt ostekaker. Denne kaken har også blitt meget populær i spesielt USA. I denne kaken brukes den kjente oreokjeksen (to sjokoladekjeks med vaniljekrem i midten).

Oreo ostekake har ikke et gelelokk, er ikke stekt og ikke toppet med hverken frukt, sjokolade eller krem. Oreo ostekaken har bunn, topp og krem som er fylt med Oreo kjeks

 • 2 ss smeltet smør
 • ¼ l fløte
 • 100 gram kremost
 • 2 ss melis
 • 1 ss vaniljeekstrakt
 1. Knus 8 Oreos i en pose, så du unngår at det spretter kjeks rundt i hele kjøkkenet
 2. Bland de knuste kjeksene med smeltet smør, til du får en fin konsistens lignende grus
 3. Fordel massen i bunnen av en liten rund form
 4. Pisk fløten til krem
 5. Bland ost, melis og vaniljeekstrakt før du blander det med kremen
 6. Del 2 oreos i små biter som du blander i ostekremen
 7. Fordel ostekremen på bunden
 8. Del de siste 4 Oreoene i fire biter og pynter kaken med.
 9. Sett ostekaken tildekket i kjøleskapet i minst et par timer

Nytes til dessert og smaker fantastisk med en kopp kaffe.

Kan man fryse ostekaken?

Du kan også, istedet for å sette den i kjøleskapet, legge kaken i fryseren. Da blir kaken også raskere fast og stiv. Du kan også servere kaken lett frossen som en isostekake.

 

Hvor lenge holder ostekaken seg?

I fryseren holder kaken seg i et par måneder uten at smaken forringes. I kjøleskapet kan du nok ikke regne med at den holder seg noe særlig lenger enn en åpen fløteboks, og det er ca. 2-3 dager. Men den er vel kanskje spist opp innen det uannsett?

Her finner du inspirasjon til flere kaker og desserter.

 

 

.

 

I modsætning til en svampet chokoladekage, så kan en cheesecake sagtens klare en god omgang vin. Her anbefaler vi at prøve med en muscatbaseret dessertvin eller en anden lys dessertvin.

God fornøjelse og velbekomme!

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Ostekake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)