Snickerskake

Snickerskake er en skikkelig smakfull kake, men prøver du å gå ned i vekt er det bare å klikke seg vekk fra denne siden. Ikke se på bildet engang, jeg tror nesten at bare det er fetende. Jeg spiser ikke egentlig så fan av kaker, men det gjelder ikke denne, for snickerskake er usannsynlig godt!

Liker du snickers, kan jeg nesten garantere at du også vil like like denne kaken. Og hvem liker ikke snickers? Jeg elsker dem selv! Snickers kake er en «rask» kake, i form av at den forsvinner raskt. Denne kaken lagde jeg uten at noen i familien visste om det, så jeg rakk derfor å ta et bilde før de fant ut om den, og den forsvant.

snickerskake

 

Snickerskake – oppskrift

Denne snickerskaken har alt det en himmelsk munnfull skal ha. Den gir en herlig kombinasjon av søtt og salt med et kjennetegn av en bunn med salte peanøtter, karamell, og sjokoladekrem. Akkurat de smakene du finner i en snickers sjokolade. Det er ikke noe snakk om om fiber og vitaminer når det gjelder denne kaken, for denne skal være ren forkjærelse og ikke noe annet.

Ingredienser til en langpanne

  • 4 dl sukker
  • 200 g smør + litt til formen
  • 3 egg
  • 4 dl mel
  • 1½ ts bakepulver
  • 300 g salte peanøtter
  • 1 dl lys sirup
  • 1 dl fløte
  • 50 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakaopulver
  • 200 g melkesjokolade

Slik lager du snickerskake

  1. Ta alle de kalde ingrediensene ut av kjøleskapet en halv time før du begynner slik at alle ingrediensene er romtemperert og smøret er mykt
  2. Forvarm ovnen til 200° C
  3. Pisk sukker og smør hvitt og skummende
  4. Pisk inn ett egg om gangen, og pisk godt imellom for at kaken skal bli luftig.
  5. Bland mel og bakepulver og sikt det inn i røren. Vend det forsiktig inn så du ikke pisker luften ut av eggene igjen.
  6. Hell røren over i en smurt langpanne
  7. Fordel peanøtter over deigen
  8. Stek kaken i ca. 20 minutter og den er gjennomstekt
  9. Imellomtiden kan du forberede karamellen ved å blande sirup, fløte, sukker, vaniljesukker og kakaopulver i en liten gryte og koker opp under svak varme og konstant omrøring.
  10. La blandingen koke i 8-10 minutter under konstant omrøring. Den vil virke tynn så lenge den er varm, men blir tykkere og seigere når den er avkjølt.
  11. La både kaken og karamellen avkjøles i ca. 5-10 minutter
  12. Hell karamellen over kaken
  13. La kaken avkjøles helt mens du smelter sjokoladen over vannbad. Hell så sjokoladen over kaken, og vent til den har blitt helt avkjølt og stiv før du serverer den.

Mer info om råvarerne

  • Jeg bruker helt vanlige, saltede peanøtter. Jeg vet ikke om det er saltede i en snickers sjokolade, men det er lettere å få tak i disse, og jeg synes det smaker godt.
  • Jeg bruker glukosesirup fordi den er litt mindre søt enn vanlig sirup, og den motvirker krystallisering i karamellen.
  • Jeg bruker melkesjokolade, ettersom det er det de bruker i snickers sjokolade, men du kan gjerne bruke en annen sjokolade

Se her for mer inspirasjon til andre herlige kaker.

 

Forberedelsestid: 35 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Snickerskake
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *