Pizzasnurrer er et skikkelig morsomt og godt alternativ for matpakkene. Noen ganger er det deilig å variere matpakkene. Dessuten kan du lage mange en kveld, oppbevare dem i fryseren, og så ha ferdig matpakke de dagene du ikke har tid til å lage annen mat.

De varmes opp ved å ligge i sekken eller benken, men kan også fint varmes opp i mikrobølgeovnen eller ovnen om man har det tilgjengelig.

Pizzasnurrer

Pizzasnurrer – oppskrift

Vanligvis lager jeg min egen pizzadeig – også når jeg lager pizzasnurrer – for sunnere pizzasnurrer. Har jeg dårlig tid, eller er sliten kjøper jeg en ferdiglaget deig, og elter den opp, og lager den om til snurrer.

Ingredienser til 12 pizzasnurrer

  • 25 g gjær
  • 2 dl lunkent vann
  • 2 ts nøytral olje
  • 75 g rugmel
  • 250 g hvetemel
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 boks tomatpure
  • 2 ts tørket oregano
  • ½ – 1 pakke skinkebiter
  • 75 g raspet ost
  • Salt og pepper

Slik lager du pizzasnurrer

  1. Løs opp gjæren i det lunkne vannet og bland det inn
  2. Tilsett olje og rør den inn
  3. Bland rugmel, hvetemel og ½ ts salt før du tilsetter det med vannet
  4. Elt deigen godt sammen.
  5. Sett deigen på et lunt sted tildekket til heving i ca. 1 time.
  6. Finhakk løk og hvitløk imellomtiden og sett til side
  7. Rull ut deigen til en firkant
  8. Smør tomatpure, strø med oregano, salt og pepper
  9. Fordel løk, hvitløk, skinke og ost på
  10. Rull deigen sammen til en pølse før du deler den i 12 like store deler
  11. Sett pizzasnurrene på et stekebrett og sett dem tildekket på et lunt sted for å etterheve i ca. 15 minutter
  12. Forvarm ovnen til 200º C.
  13. Stek pizzasnurrene i ca. 15 minutter

Du kan variere fyllet akkurat som med pizza. Bruk for eksempel pepperoni eller bacon istedet for skinke. Du kan selvfølgelig også bruke ferdiglagd pizzasaus og dermed ikke trenge å bruke like mange in

Pass på å bruke fyll i mindre biter slik at pizzasnurrene ikke risikerer å åpne seg eller falle fra hverandre.

Frysing av pizzasnurrer

Når pizzasnurrene er avkjølt kan de fryses. Hvis de ikke ligger på hverandre  er det enklere å ta ut et par uten at de har frosset sammen.

Tips 1: Frosne pizzasnurrer tiner fint fra du tar dem ut om morgenen og legger i matpakken og frem til lunsj 

Tips 2: Du kan gjerne bruke bacon eller pepperoni i stedet for skinke 

Tips 3: For sunnere pizzasnurrer bruker du bare en større andel grovere mel og reduserer like mengder med hvetemel

Tips 4: For en sterkere variant for eldre personer smaker det godt med  litt grovhakket chilli i.

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Pizzasnurrer
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)