Bananmuffins! Noen elsker dem, og andre hater dem. Jeg elsker dem, og det gjør sannelig ungene også. Oppskriften er enkel slik at barna også kan hjelpe meg med å lage dem. Det er kanskje derfor de stadig maser om å lage disse?

En annen god ting med bananmuffins – ja, bortsett fra smaken –  er at det blir laget av bananer, som stadig vekk ender opp med å bli brune litt for raskt hjemme hos meg hvertfall. De beste bananene å bruke i baking er nemlig de som har begynt å bli brune. Brune bananer betyr nemlig ikke at bananen er dårlig, men at den er moden – jo brunere  de er, jo mer moden.

Tips:  Begynner bananene å bli overmodne, og du ikke har fått tid til å bake med dem enda, er det bare å ta av skallet og legge dem i fryseren, og så bruke dem senere til kaker, muffins, pannekaker eller smoothies. Det er mange måter å bruke bananer.

Bananmmuffins

Oppskrift på bananmuffins

Her får du altså oppskriften på mine barnevennlige bananmuffins – både barnevennlige å lage og spise

Ingredienser til 30 bananmuffins

  • 230 g smør
  • 5 modne bananer
  • 4 egg
  • 400 g sukker
  • 70 g havregryn
  • 1½ dl kulturmelk
  • 425 g hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts natron
  • 1 ts salt

Slik lager du muffinsene

  1. Smelt smør i en liten gryte. Det skal ikke brune
  2. Skrell og mos bananene med en gaffel
  3. Pisk egg og sukker hvitt og luftig
  4. Tilsett smøret, bananene, havregryn og kulturmelk, og bland godt sammen
  5. Bland mel, vaniljesukker, kardemomme, natron og salt sammen,
  6.  Bland bollene sammen og rør til du får en myk og fin deig
  7. Fordel røren i muffinsformer – bruk evt papir eller silikonformer i en muffinbakeplate slik at du unngår at de velter
  8. Stek muffinsene i en forhåndsvarmet ovn på 180° C i ca. 15 minutter til de er gjennomstekte.

Spis bananskallet

Du tror det sikkert ikke, men kjøper du økologiske bananer – og det gjør du selvfølgelig – så er det lurt å spise bananskallet også. Bananskallet inneholder nemlig opp til tre gange rsom mange vitaminer og mineraler enn selve bananen!

Umiddelbart høres det kanskje ikke så godt ut – seigt og bittert, men det er sunt. Du trenger ikke spise den «rå», men blend dem i en smoothie. Du kan også koke en hel banan med skall, bare uten endene i 10 minutter før den trekkes i et par minutter til, og så drikke det som en te som gir deg alle de gode næringstoffene fra både skallet og frukten. Smaker veldig godt med litt kanel i.

 Velbekomme!

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Bananmuffins
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)