Marengskake – forleden fikk jeg skikkelig søtsug. Et kraftig behov for noe skikkelig kvalmende og klissete søtt! Et slikt sug kommer over meg en gang imellom – heldigvis ikke så alt for ofte! Jeg har heldigvis funnet en oppskrift som fungerer til å dempe et slikt søtsug!
Jeg baker egentlig ikke så ofte kaker. Det er ikke fordi jeg ikke kan, men fordi vi ikke egentlig spiser så mye kake her i familien – i hvertfall ikke den delen av familien som bestemmer om det skal bakes eller ikke. Noen ganger finner jeg oppskrifter som ser så herlige ut at jeg sparer på de til den dagen kommer at jeg får lyst til å bake. Det var på den måten at denne Marengskaken har blitt en del av familien.
Enkel langpannekake
Marengskaken – langpannekake – blir nemlig laget av ingredienser vi nesten alltid har, og så er den enkel og rask å lage.
Marengskake – Oppskrift
Nå, tilbake til kaken. Marengskaken er hverken en sunn eller kalorifattig kake, men den klarer hvertfall å slukke selv den verste sukkertrangen etter et enkelt stykke.
Dette trenger du
- 125 g smør
- 375 g sukker
- 4 egg
- 2 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- ½ dl melk
- Litt smør – evt. flytende – til å smøre fomrne
- 5-6 ss syltetøy eller marmelade
Slik lager du bestefars skjegg
- Sett ovnen på 175 °C
- Rør smør og 125 g sukker sammen
- Separer eggene, og tilfør eggeplommene en om gangen til blandingen. Sett eggehvittene i en egen bolle
- Bland mel og bakepulver, og vend det i røren skiftevis med melken
- Hell røren over i en smurt langpanne (ca. 20 x 30 cm)
- Sett kakebunnen i ovnen i ca. 15 minutter
- Imellomtiden pisker du eggehvittene helt stive
- Pisk deretter 1 dl av de resterende 250 g sukker i eggehvittene
- Vend til slutt resten av sukkeret forsiktig inn i marengsen
- Fordel syltetøy ut over kakebunnen
- Fordel marengsen over syltetøyet før du setter kaken 15 minutter til i ovnen
- La kaken avkjøles før du skjører den opp i stykker og serverer den
Velbekomme!