Banankake med sjokolade er et deilig alternativ til «bare» sjokoladekake. Banankake med sjokolade er ikke like tung, men allikevel kan den naturligvis dempe sjokoladetrangen eller dekke behovet i den søte tann. 

Banankake med sjokolade har jo den uslåelige kombinasjonen mellom banan og sjokolade. Den myke deigen med kremede «klumper» av sjokolade. Uuuh, det er godt. Banankake med sjokolade kan lett bli din nye favorittkake, så pass på 🙂 

Sunn banankake med sjokolade – oppskrift

Kan man snakke om sunn kake, så må da en banankake med sjokolade være det. Bananer er sunt, det har man vist i lang tid, og innenfor den seneste årrekken har man også funnet ut av at sjokolade er sunt. Så dette må være verdens sunneste kake.. hehe, vi kan ihvertfall late som 😉 

24 stykker

1T10M

Kos

Ingredienser

 • 400 gram sukker
 • 4 egg
 • 200 gram smør
 • 2 bananer – jo mere modne, jo bedre
 • 2 dl yoghurt naturell 
 • 400 gram hvetemel
 • 1 ss bakepulver
 • 1 ts natron
 • 300 gram lys sjokolade – og ja, den er også sunn

Slik lager du banankake med sjokolade

 1. Ta alle ingrediensene frem, så de får samme temperatur. 
 2. Forvarm ovnene på 180°C varmluft. 
 3. Pisk sukker og egg lyst og skummet. 
 4. Skjær smørret i mindre stykker og bland det i. 
 5. Mos bananene med gaffel, bland dem med yoghurt naturell og rør det i deigen. 
 6. Bland hvetemel med bakepulver og natron og rør det også i deigen, til den er jevn. 
 7. Hakk de 200 gram av sjokoladen grovt og vend den i deigen. 
 8. Bekle en stekeplate på ca. 20 x 30 cm med bakepapir - eller smør den - og hell deigen i. 
 9. Sett kaken i ovnen og stek den i ca. 1 time. Merk med et gaffel eller lignende og deigen er fast. Henger det våt deig igjen skal du steke kaken litt lengre. Synes du den blir for mørk på overflaten så legg et stykke aluminiumsfolie over. Det pleier jeg å gjøre allerede etter ca. halvparten av tiden. 
 10. Ta kaken ut og la den nedkjøles før du tar den ut av formen. La kaken kjøles helt ned. 
 11. Smelt de siste 100 gram sjokoladene i mikrobølgeovnen. Det gjør du ved å brekke den i mindre stykker, har det i en skål beregnet for mikrobølgeovnen og varm den ved høyeste eller nest høyeste effekt i et halvt minutts tid. Ta den ut og rør rundt i den. Sett den inn igjen et halvt minutts tid, ta ut, rør rundt osv., til sjokoladen er smeltet. 
 12. Pynt kaken i fri hånd med den smeltede sjokoladen når kaken er helt avkjølt. Jeg har bare laget et rutemønster. 
 13. La sjokoladen stivne (evt. ved å sette kaken kaldt), før din banankake med sjokolade skjæres i mindre firkantede stykker og serveres. 

Banankake med sjokolade passer perfekt å servere så godt fest som hverdag. Banankake med sjokolade er som sagt ikke av den mest usunne typen, så den kan lages og spises med god samvittighet. Banankake med sjokolade er likevel et godt alternativ å servere i barneselskap eller til venninnekvelden. 

Sunn sjokolade

Det er flavonoid i sjokoladen, det er sunt for oss. Flavonoider er kjemiske stoffer som finnes naturlig i planter, frukter, frø, grønnsaker, nøtter, røtter, te og vin og som virker som antioxidanter. De finnes både i lys og mørk sjokolade. I mørk sjokolade blir de noen ganger fjernet i produksjonsforløpet, fordi de har en bitter smak. 

Flavonoider menes å ha en senkende virkning på blodtrykket og kolesterol i blodet. Forskerne vil - som meg - ikke henges opp ved det. Og fortsatt har sjokolade også et stort innhold av både fett og sukker. Så om du mener sjokolade er godt for deg eller ikke, så det være en "smakssak". 

Banankake med sjokolade er som sagt en god kombinasjon av smaker, men om du istedenfor banankake med sjokolade heller liker smakene hver for seg kan du prøve å lage banankake og sjokoladekake

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Banankake med sjokolade
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)